Cultuur & Lifestyle

Fare una Bella figura

Wat een contrast. Zo rustig als het doordeweeks is, zo druk is het op de boulevard van Santa Maria al Bagno op zondag. Net als verder in Italië zijn veel Italianen op zondag sulla strada o all’aperto. Op een doordeweekse dag zijn de terrassen lang niet zo druk bezet als op zondag. Het lijkt alsof de gehele lokale bevolking van dit charmante plaatsje is neergestreken op de boulevard van Santa Maria al Bagno. En…, allemaal op en top gekleed volgens de laatste mode.

Voor iedereen die Italië bezoekt en rondkijkt op elke willekeurige piazza dan ook, is het gemakkelijk de toerist te onderscheiden van de lokale bevolking. De toeristen zijn niet te missen met de enorme camera’s om hun nek en een stadsplattegrond in de hand.

Het tegenovergestelde is dat de Italiaan in een menigte opvalt. Ze streven er altijd naar om er op hun best uit te zien, ‘fare una bella figura’ (maak een mooi figuur), met een designer zonnebril ongeacht het weer of de tijd van de dag. Dan is er de combinatie van strakke kleding, gebruinde huid, donker haar en de lederen schoenen die net iets meer stijlvoller zijn dan dat de gelegenheid vraagt.

De Italianen hebben een natuurlijk aangeboren gevoel voor stijl en goede smaak.

De Italianen hebben een natuurlijk aangeboren gevoel voor stijl en goede smaak, als het gaat om mode en persoonlijke verzorging. Het doel is indruk te maken en te schitteren. Daarbij is de manier van bewegen en het gebruik van gebaren belangrijk voor het maken van ‘fare una bella figura’.

Dit betekent, dat hoe goed een toerist of buitenlander dit zou willen nabootsen, hij of zij dit onmogelijk kan nadoen. Hij of zij is niet opgegroeid met de bewegingen en handelingen om una bella figura te maken, zoals alleen de Italianen dat ooh-zo natuurlijk afgaat.

Maar niet getreurd, want wij genieten net zo van hetzelfde kopje koffie en van il pranzo als zij dat doen. Wij kijken nu al uit naar de volgende domenica hier in Santa Maria al Bagno.

Booking.com

0 reacties op “Fare una Bella figura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.