Puglia Stedentrip

‘Going Local’ in Lecce met Joelle

DiscoverCars.com

Hoe leuk is social travel? Nou, in één woord fantastisch. Wij gingen ‘going local’ in Lecce. Met Joelle, net ontmoet op facebook. We hadden elkaar nog nooit eerder gezien of gesproken. ‘Als jullie een gids nodig hebben in Lecce, laat het me maar weten’. Een week later zaten we met elkaar aan de koffie op Piazza Sant’Oronzo.

B&B Little Dolce

Het klikt. Vragen worden over en weer afgevuurd. Joelle en haar goede vriendin Marieanne, beide rond de 30, startte acht maanden geleden hun B&B Little Dolce in hartje centro storico. Hoe stoer is dat? Nu, heel wat Italiaanse vrienden rijker, zijn ze al goed ingeburgerd. Twee jonge Nederlandse vrouwen vallen natuurlijk ook wel op tussen al die Italianen. En wat dacht je van al die mannelijke charmeurs. Voorbijgangers groeten vriendelijk en de bediening maakt een praatje alsof ze hier dagelijks haar kopje koffie pakt. ‘De sfeer in de stad is zo goed, zo gezellig’, vertelt ze. Joelle voelt zich helemaal thuis in haar Lecce.

Het Florence van het zuiden

Het historisch hart van Lecce wordt ook wel het Florence van het zuiden genoemd. De paleizen, kloosters en kerken zijn in barokstijl gebouwd. Hun zachte, goudgele zandsteen glinstert in onze ogen. Tegenover onze koffiebar ligt een groot amfitheater deels opgegraven en deels begraven. Joelle neemt ons mee naar de prachtige Basilica di Santa Croce, Piazza del Duomo en Chiesa di Sant’Irena.

Terwijl we door de straatjes lopen vertelt ze ons enthousiast verschillende verhalen. Over een vrouwenhoofd gebeeldhouwd in de gevel, die zich van haar leven had beroofd. Door een burenruzie werd de liefde met haar overbuurjongen onmogelijk. Hij beitelde het hoofd op de plaats waarvan zij altijd naar hem keek. Zo zag hij haar altijd zijn kant op kijken. Het is één van de vele verhaaltjes die alleen een local je kan vertellen.

We komen aan bij de B&B van Joelle en Marieanne. Trots leidt Joelle ons rond door hun Little Dolce. En trots mag ze zijn. De B&B straalt warmte en gezelligheid uit. Dat gasten zich hier thuis voelen begrijpen we. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht en niet onbelangrijk, het ligt midden in het historisch centrum van Lecce.

We krijgen trek en wandelen door naar Doppiozero, een hippe (eet)bar waar Joelle graag komt. Na ruim 2 uur gezellig tafelen gingen we uit elkaar. Een nieuwe vriendschap is geboren.

Je kunt een stad bezoeken met een boek of een plattegrond in je hand, of zoekend en denkend waar je nu lekker en betaalbaar kunt eten of drinken. Zoek gewoon binnen je sociale netwerk naar mensen die dolgraag hun stad willen laten zien. Ga met hen op avontuur en laat je verrassen. Geloof ons, beter kun je een stad in een korte tijd niet leren kennen!

0 reacties op “‘Going Local’ in Lecce met Joelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.