Geen categorie

Kerst, Capodanno en rood ondergoed

DiscoverCars.com

Terwijl wij door de supermercato lopen, liggen de schappen vol met al het lekkers wat Bella Italia te bieden heeft tijdens de feestdagen. Tussen de kerstdecoraties liggen ingrediënten te wachten om bereid te worden in de vele traditionele kerstmenu’s. De panettone bijvoorbeeld zit ingepakt in prachtig versierde dozen. Het is heel normaal om een panettone cadeau te krijgen en die weer cadeau te geven omdat je er al zoveel hebt liggen. Deze goudgele ronde cake, gevuld met sukade, rozijnen en gesuikerde vruchten, is al eeuwen een traditioneel kerstgebak uit Milano.

Is je budget niet toereikend om een La Perla, of voor de heren een Prada te kopen, dan kun je dus in de plaatselijke supermarkt terecht voor een mooi rood geliefd setje.

Opvallend is de lingeriehoek, waar de kleur rood je schreeuwend tegemoet komt. Italië is het traditieland bij uitstek. Zo is het tijdens Capodanno, het begin van het nieuwe jaar, gebruikelijk om rood ondergoed te dragen. Dit brengt geluk voor het komende jaar. Tijdens de kerstdagen is het daarom een geliefd cadeau en de winkels puilen uit met rode boxers, rode slips en Bh’s. Is je budget niet toereikend om een La Perla, of voor de heren een Prada te kopen, dan kun je dus in de plaatselijke supermarkt terecht voor een mooi rood geliefd setje.

Traditioneel viert de Italiaanse familie gezamenlijk Capodanno. Er wordt gegeten en gedronken. Iedereen is op en top gekleed met daaronder rood ondergoed. Opa die zich ineens 20 jaar jonger voelt. Oma die de tijd van haar leven heeft, omringd met haar bambini. Daarbij wordt ook vaak linzen met zampone (gevulde varkenspoot) gegeten, want linzen zorgen ervoor dat je het volgend jaar niet zonder geld komt te zitten.

Ligt er een rode boxer uit de supermercato in ons winkelwagentje, of wordt het een Prada? In ieder geval wensen wij elkaar veel geluk toe het komende jaar. Eten we onze buiken dik en gaan we genieten van het vuurwerk.

Buon Natale & Felice Anno Nuovo!

Booking.com

0 reacties op “Kerst, Capodanno en rood ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.