Cultuur & Lifestyle Keukenpraat

Een land eten is een land kennen

Als je goed wil eten, en dan bedoelen we echt goed eten, hoef je niet verder te kijken dan naar een land als Italië. Italianen genieten altijd nog van de traditionele mediterrane keuken. Hier leven de mensen om te eten. Eten is niet alleen een brandstof, maar een genot, waar het elke dag en elk seizoen om draait. Je begrijpt dat wij dagelijks volop genieten van al dat lekkers, e buono!

Wij verbazen ons nog elke dag over de variatie en voortreffelijke smaken van de Italiaanse keuken. Waar we ook komen of geweest zijn, er staan altijd weer andere gerechten op het menu. Als we dieper graven in de culinaire achtergrond van Italië, begrijpen we waarom. Italië bestrijkt een groot deel van Zuid-Europa en bestaat uit veel verschillende regio’s, die allemaal hun eigen keuken en eetgewoonten hebben. Het land ligt tussen de Middellandse Zee en de Alpen en heeft er deels voor gezorgd dat de gevarieerde la cucina, al eeuwen lang deze gevarieerdheid heeft behouden. Niet veel andere landen hebben een kookboek dat uit de eerste eeuw voor Christus stamt.

Na de val van het Romeinse Rijk, heeft er een grote verandering plaats gevonden in de Italiaanse keuken. Het land groeide uit tot een geheel van afzonderlijke staten, met elk hun eigen karakter. In die periode ontwikkelde de Italiaanse keuken pas echt een regionale diversiteit. Elke regio, zelfs gebied, had zijn eigen kookstijl die niet alleen was gebaseerd op de plaatselijke ingrediënten, maar ook op geografische ligging en levensstijl van de bevolking. En dat is nog altijd zo.

Waar wij ook komen, van Sicilië tot de Dolomieten, wij proeven altijd de lokale keuken.

Veel Italianen genieten van het eten en het samen zijn rond een mooi gedekte tafel en overheerlijke gerechten. Het delen van simpele gerechten van de beste ingrediënten is toch heerlijk om te doen?

John zei ooit: ‘Als je een land wil kennen, moet je het eten’. Voor Italië is dat absoluut waar. Wanneer je door dit land reist, proef dan het eten van de koks die in dit prachtige land wonen. Waar wij ook komen, van Sicilië tot de Dolomieten, wij proeven altijd de lokale keuken. Op deze manier leren wij de cultuur en passie van Bella Italia steeds beter begrijpen. Niets beschrijft Italië beter dan het eten.

Booking.com

0 reacties op “Een land eten is een land kennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.