Stedentrip Veneto

Voordelig Venetië

DiscoverCars.com

Venetië is een van die steden in de wereld die je gezien moet hebben. De stad is wereldberoemd met zijn prachtige kanalen, 117 eilandjes en 400 bruggen. Jaarlijks bezoeken 18 miljoen mensen deze sprookjesstad. Je begrijpt, het is dan ook vaak druk. Zeker tijdens het Carnaval en in de verschillende seizoenen. Een bezoek aan deze waterstad kan duur zijn, maar dat betekent niet dat het ook anders kan. Je kunt snel in de toeristische trucs vallen, zeker als je dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden vertoeft.

Wij hebben ruim een half jaar in de Venetiaanse lagune gewoond en hebben Venetië goed leren kennen. Wij geven graag een aantal tips om op een voordelige manier Venetië te ontdekken.

  • Bezoek in het laagseizoen. Hoogseizoen in Venetië betekent grote drukte, dure hotelkamers en restaurants. Plan je bezoek tussen oktober en mei, voor minder heet weer en lagere prijzen. Carnaval vieren in Venetië is een fantastische ervaring, maar betekent ook hoge hotelprijzen. De wintermaanden zijn aanzienlijk goedkoper dan de zomermaanden.
  • Budgetplaces.com, AirBnB en mobilehomes op campings. Via budgetplaces.com of via de website AirBnB zijn wij vaak geslaagd in het vinden van een voordelig onderkomen, midden in de stad. Een andere tip is het boeken van een mobilehome op één van de campings rond de lagune. In het voor- en naseizoen zijn er zeer aantrekkelijke acties. Vanaf de camping stap je op een vaporetto en in nog geen 30 minuten loop je het San Marco plein op.
  • Neem de vaporetto. Gondels zijn een once-in-a-lifetime ervaring, maar duur. Een romantische tocht door de grachten in een gondel staat bij velen op de wenslijst. De ervaring is dan ook bijzonder, maar er hangt een prijskaartje aan. Wil je voordelig reizen door de stad, pak dan de vaporetto oftewel de waterbus. Een enkeltje kost € 7, maar wil je vaker gebruik maken van dit vervoermiddel koop dan een 12-uurs ticket voor € 18, 24-uurs ticket voor € 20 of een 7 dagenkaart voor € 50.
  • Ontdek Venetië te voet. Er zijn geen auto’s, dus is Venetië de perfecte stad om te voet te verkennen. Hiermee bespaar je ook weer geld op de vaporetto. Maak je geen zorgen als je verdwaalt, dat hoort er gewoon bij. Wandel door de wijken, steegjes, over bruggen en gezellige pleinen. Op deze manier zal je het echte Venetië leren kennen.
  • Pak een Cicchetti. Ga naar een kleine en verborgen wijnbar, bàcaro genoemd. Sinds eeuwen is dit een informeel, gezellig, donker en klein etablissement. Hier kun je tegen spotprijzen (variërend van € 1 tot € 3 ) heerlijke hapjes eten, zoals gefrituurde voorgerechten, vis, vlees en kaas.
  • Stap weg van de hotspots voor een diner. Als je op zoek bent naar authentieke gerechten, stap dan weg van de belangrijkste bezienswaardigheden. De meeste restaurants rond het Canal Grande en de Rialtobrug zijn duur en er worden kwalitatief geen lekkere gerechten geserveerd. Voor de betere restaurants met aanzienlijk lagere prijzen moet je op zoek gaan in één van de verschillende wijken. Uiteraard blijft het altijd het voordeligst door zelf te gaan roeren in de pannen.

2 reacties op “Voordelig Venetië

  1. Riet Scheepen

    Zo hebben wij jaren geleden ook door Venetie lopen dwalen en in die smalle straatjes de mooiste foto’s gemaakt. En echt totaal verdwaald kom je dan een collega van je werk tegen! Me t een bootje naar Murano en Burano gevaren en ook daar genotenvan alle kleuren en wirwar van straatjes, zo anders dan hier. Het is een heerlijk vakantieland, Italie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.