Speciaal voor Sogno Italiano, werkt Adje Middelbeek overheerlijke recepten uit voor de rubriek ‘Keukenpraat’. Zij woont sinds 3 jaar in Montegiove in de regio Umbrië, waar ze eigenaar is van B&B en vakantieappartement Podere del Buongiostaio. Ze is een gepassioneerd Chef-kok en schreef samen met Enne Koens het boek ‘De Kunst van het Ontbijt’.
Adje: ‘Als het voorjaar begint wil ik altijd allerlei zomerdrankjes gaan maken, zoals limoncello, maar ik denk dat jullie allemaal weleens limoncello hebben gemaakt. Daarom twee andere recepten van zomerse drankjes: Pompelmo Gin en Vino Arancione’.
Pompelmo Gin
Ingrediënten:
- 2 middelgrote roze of rode grapefruits
- 750 ml gin (goede kwaliteit, maar niet te gek)
Was de grapefruits en schil ze dun zonder het wit van de grapefruit, omdat dat erg bitter is. Pers de grapefruits uit en zeef het sap. Schenk de gin en het sap in een grote weckpot en doe daar de grapefruitschil bij. Zet de weckpot op een koele, donkere plaats voor ongeveer 1 maand.
Na 1 maand zeef je de schil uit de grapefruit gin en schenk je de gin in een gewone fles. Geniet van mijn favoriete gin drankje. Ik drink het meestal als een gin-tonic.
Vino Arancione
Ingrediënten:
- 3 liter witte wijn
- 750 ml wodka
- 1 pond suiker
- 8 sinaasappels, gewassen
- 3 citroenen, gewassen
- 1 vanillestokje, gespleten
Giet de wijn, wodka en suiker in een weckpot en roer tot de suiker volledig is opgelost. Snijd de sinnasappels en citroenen in stukken, zie foto, en voeg het toe aan de alcohol. Snijd het vanillestokje doormidden en steek het tussen het fruit.
Deksel op de weckpot en zet de weckpot op een koele, donkere plaats voor ongeveer 1 maand. Roer af en toe om. Na een maand zeef je de Vino Arancione en bottle het in doorzichtige flessen. Het is een heerlijke zomerdrank. Serveer als aperitief, gegarneerd met een schijfje sinasappel en wat ijsklontjes. Vino Arancione is ook heerlijk als cocktail ingrediënt.
Website B&B Podere del Buongustaio: www.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook
Meer over Adje: Going Local met Adje in Montegiove
Meer smullen? Keukenpraat
Heerlijk! Die grapefruit ga ik zeker maken….
Bewaar je wat tot wij weer langskomen?