Cultuur & Lifestyle

8 Interessante ‘weetjes’ over Italië die je misschien nog niet wist

Italië is een fascinerend land, de thuisbasis van ’s werelds beste architectuur en eten. Het is een fantastische bestemming met tal van regio’s en steden, dat bij ieder soort reiziger wel past. Ondanks zijn faam, zijn er toch een paar aspecten van dit charmante land die voor velen onbekend zijn. Hier zijn een aantal verbluffende feiten over Italië die je misschien nog niet wist:

 • Italië heeft de meeste World Heritage Sites erkend door UNESCO. De United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization schenkt deze eer aan plaatsen en natuurlijk erfgoed die van groot cultureel belang zijn. Onder deze plaatsen zijn onder andere het Paleis in Caserta uit de 18de eeuw, het archeologische gebied van Pompeï, Herculaneum en Torre Annunziata in Napels, Assisi, de basiliek van San Francesco, de hele stad Verona en de Costiera Amalfitana, ook wel bekend als de Amalfi kust. Bekijk de complete Unesco werelderfgoedlijst van Italië.
 • Italië heeft meer hotelkamers dan in enig ander Europees land. Het is één van de meest bezochte landen van Europa.
 • Er zijn meer dan 3.000 musea in Italië. Het is ook de voormalige thuisbasis van één van ’s werelds sterkste, rijkste en oude culturen. Italië heeft een prominente naam voor zichzelf opgebouwd, voor het zorgvuldig en nauwgezet bewaren van zijn nationaal erfgoed.
 • Italië produceert meer wijn dan enig ander land, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.
 • Het ijshoorntje, brillen, thermometers, schrijfmachines, telefoon, radio en zelfs het MP3-formaat zijn allemaal uitgevonden door Italianen. Italiaanse uitvindingen hebben geleid, tot het vormgeven van het moderne leven en blijvend vernieuwen van de moderne tijd. Zelfs vandaag de dag.
 • Italië heeft meer beroemde modeontwerpers dan enig ander land. Grote namen zijn Gucci, Prada, Versace, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Ermenegildo Zegna, Gianfranco Ferré, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, Fendi, Valentino, Trussardi, Benetton…
 • De stof ‘Blue jeans’ komt van oorsprong uit het Italiaanse Genua. Broeken van jeansstof werden door zeelieden in de 17de eeuw al gedragen. Amerika heeft de jeans wereldwijd populair gemaakt.
 • Voetbal in Italië was ingevoerd door de Britten in de late jaren van 1800, maar werd populair in 1930 onder Mussolini. Het is de meest populaire sport van het land. De Italiaanse nationale voetbalploeg wordt algemeen beschouwd als een van de beste teams in de wereld. De FIFA World Cup werd 4 keer gewonnen: in 1934, 1938, 1982 en 2006.

Wil je meer interessante feiten over Italië weten? Het ministerie van Economische Ontwikkeling (Ministero Sviluppo economico) bracht een korte video uit, die tot doel heeft om een deel van de gemeenschappelijke stereotypen van het land en zijn bevolking weg te nemen. Het filmpje houdt Italië op een contrasterende manier tegen het licht over bekende misvattingen. Het laat zijn rol als leider bij diverse wereldwijde industrieën zien. Het is zeker de moeite waard om te kijken!

Booking.com

1 reactie op “8 Interessante ‘weetjes’ over Italië die je misschien nog niet wist

 1. Tinka Pothaar

  Goed om te lezen. Ik deel het filmpje; vaak wordt er nog door mensen (sommige van mijn vriendendus) gedacht dat Italie ietsje achterloopt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.