Adje Middelbeek woont sinds 3 jaar in Montegiove in de regio Umbrië. Ze is eigenaar van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio. Zij is een gepassioneerd Chef-kok. Iedere maand werkt Adje overheerlijke recepten uit voor de rubriek ‘Keukenpraat‘.
Aardbeien-Tomaten Gazpacho
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram verse tomaten, ontveld
- 2 tenen knoflook
- 1 geschilde komkommer
- 2 rode paprika’s
- 2 sneetjes witbrood, zonder korst
- Sap van 1 citroen
- 300 gram aardbeien
- 1 dl olijfolie (in totaal)
- 1 snee witbrood
- Handjevol bloemen bijvoorbeeld: viooltjes Oost-Indische kers, goudsbloemen, komkommerbloemen (ofwel borage zie foto)
Begin een dag van tevoren. Snijd alle groente en het witbrood voor de gazpacho fijn. Meng dit goed door elkaar, zet in de koelkast en laat 1 dag staan.
De volgende dag:
1. Voeg het citroensap toe aan de groente en pureer alles met de staafmixer of in een keukenmachine. Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer deze ook. Roer de aardbeienpulp door de gazpacho. Voeg al roerend 1 dl olijfolie toe.
2. Bestrijk het sneetje witbrood met olijfolie. Bak deze in een koekenpan krokant en snij in croutons.
3. Schenk de gazpacho in een soepbord en strooi de croutons en de bloemen in de soep. Druppel hier nog wat olijfolie overheen.
Website B&B Podere del Buongustaio: www.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook
Meer over Adje:
0 reacties op “Keukenpraat met Adje: Aardbeien-Tomaten Gazpacho”