Geen categorie

Keukenpraat met Adje: Crostate di Cipolle

Adje Middelbeek is eigenaar van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio in Montegiove in de regio Umbrië. Ze is een gepassioneerd Chef-kok en iedere maand schrijft ze een overheerlijk repect voor de rubriek ‘Keukenpraat‘.

Adje Middelbeek

Crostate di Cipolle

Ingrediënten

  • 2 kilo uien
  • 250 ml slagroom
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 bouillonblokje
  • peper, olijfolie
  • 1 ons geraspte kaas
  • kummel

Snij een kilo uien in halve ringen en een kilo in grove stukken. Bak de halve ringen in een scheut olijfolie tot ze gekarameliseerd zijn. Fruit de grove stukken ui aan en voeg de slagroom en het bouillonblokje toe. Laat dit ongeveer een half uur koken en indikken.
Neem de pan van het vuur en blender tot een gladde homogene saus en maak het af met een draai peper. Verwarm de oven ondertussen op 180 graden, rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (hier in Italie koop je bladerdeeg op een rol inclusief bakpapier en deze hoef je alleen maar uit te rollen). Bak het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor tot het lichtbruin is. Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
Verdeel de uiensaus over het bladerdeeg en schep hier de gekarameliseerde uienringen op. Strooi hieroverheen de geraspte kaas en de kummel. Zet nogmaals in de oven en bak het geheel in 15 minuten af. Snij in kleine vierkantjes. Heerlijk bij een glas rode wijn.
Extra Tip, de uien cremesaus is ook heerlijk bij een mooie kogelbiefstuk.
Website B&B Podere del Buongustaiowww.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook
Booking.com

0 reacties op “Keukenpraat met Adje: Crostate di Cipolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.