Geen categorie

Keukenpraat met Adje: Ragu di Cinghiale

DiscoverCars.com

Adje Middelbeek woont in Montegiove in de regio Umbrië. Zij is eigenaar van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio. Iedere maand maakt zij een overheerlijk recept speciaal voor Sogno Italiano.

Adje Middelbeek

‘Het jachtseizoen is geopend’, vertelt Adje. ‘Mijn aannemer bracht mij een bout van wildzwijn. Voor mij een reden om lekkere ragu di cinghiale te gaan maken’.

Stoofpot van wildzijn

 • 1 kilo bout van wildzwijn
 • 2 preien
 • 2 grote uien
 • 10 tenen knoflook
 • 3 wortels
 • Paprika
 • 1 pond tomaten
 • Halve liter rode wijn
 • Kruidnagels
 • Laurierblad
 • Verse tuinkruiden zoals, tijm lavas enz.
 • Olijfolie
 • Peper en zout
 • 2 volle eetlepels tomatenpuree

Wrijf de bout in met zout en vers gemalen peper en laat dit rustig intrekken. Maak ondertussen de prei, uien, wortels, paprika en knoflook schoon en snijdt alle groente in stukken. Snijdt de tomaten in vier stukken. Verhit de olie in een wok of braadslee en braad hierin de bout mooi bruin. Voeg alle gesneden groente toe en laat deze een minuut of vijf meebakken. Voeg de tomaten, laurier, kruidnagel en de verse tuinkruiden erbij. Als laatste giet je de wijn in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het zeker voor een uur of vier op zeer laag vuur pruttelen.

Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot valt. Je haalt de bout uit de pan en laat die afkoelen. Haal het vlees van het bot en scheidt het vlees van het vet. Het vlees snijdt je in kleine stukjes. Nadat de saus ook is afgekoeld haal je de laurierblaadjes, de kruidnagel en de tijm uit de saus. De lavas kun je erin laten zitten. Hierna pureer je de saus met de blender.

Voeg het vlees en de tomatenpuree toe en maak verder op smaak met een bouillonblokje en wat vers gemalen peper. Heerlijk met eigengemaakte pappardelle of aardappeltjes uit de oven met rozemarijn.

Website B&B Podere del Buongustaiowww.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook

Meer over Adje:

Booking.com

0 reacties op “Keukenpraat met Adje: Ragu di Cinghiale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.