Adje Middelbeek werkt iedere maand speciaal voor Sogno Italiano heerlijke recepten uit. Zij is eigenaar van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio.
Kletskoppen
- 30 gram zachte roomboter
- 100 gram fijne suiker
- 20 gram melk
- Mespunt kaneel
- Vanillestokje
- Mespunt zout
- 30 gram geschaafde amandelen
- 50 gram bloem
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de boter, suiker, kaneel, vanilleschraapsel, zout, amandelen en de melk goed en voeg dan de bloem toe. Zet dit mengsel een uurtje weg in de koelkast.
Vet ondertussen een bakplaat licht in met boter. Leg kleine bolletjes van het mengsel op de bakplaat, maar niet te dicht bij elkaar want de kletskoppen lopen flink uit tijdens het bakken.
Bak de kletskoppen slechts enkele minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes met een platenmes van de bakplaat en laat ze afkoelen op het koude aanrecht, daar worden ze mooi knapperig van.
Website B&B Podere del Buongustaio: www.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook
Hoi! Hoeveel melk moet erbij? Grazie 🙂