Geen categorie

Keukenpraat met Adje: Linzensoep

DiscoverCars.com

Adje Middelbeek, eigenaar van  B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio, werkt iedere maand speciaal voor Sogno Italiano een heerlijk recept uit. In de decembermaand eten we natuurlijk linzensoep.

Adje Middelbeek

Ingrediënten bouillon

 • 1 grote ui
 • 3 grote wortels
 • 4 stengels selderie
 • schenkel
 • 3 liter water

Ingrediënten soep

 • anderhalf pond linzen
 • 1 liter water
 • 2 grote preien
 • 2 grote wortels
 • 2 stengels selderij
 • 2 grote uien
 • 3 ons spekjes
 • 3 bouillon blokjes
 • platte peterselie

Week de linzen de avond van te voren in een pan met water. Snijd alle groentes voor de bouillon in grote stukken en de groentes voor de soep in kleine stukjes.  Breng het water aan de kook en voeg de groentes voor de bouillon en de schenkel toe. Laat op een zeer laag vuur circa 3 uur trekken. Schep tussendoor 2 keer het schuim af. Schep groentes en schenkel in een zeef en laat uitlekken.

Kook de gewelde linzen in de bouillon gaar en blend het hierna met de staafmixer. Blend het niet tot een gladde massa maar laat ook genoeg linzen heel. Zet de pan weer op het vuur, voeg de klein gesneden groentes voor de soep toe en kook dit samen met de bouillon blokjes tot de groentes beetgaar zijn. Ik fruit de uien altijd eerst even apart tot ze een beetje glazig zijn. Bak de spekjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de spekjes samen met het vet aan de soep toe.  Schep de soep op in een ruime kom en strooi er platte peterselie over. Eet er een snee speltbrood bij.

Website B&B Podere del Buongustaiowww.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook
Booking.com

1 reactie op “Keukenpraat met Adje: Linzensoep

 1. Nou dat ziet er lekker uit! Ik ben gek op linzen……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.