Geen categorie

De heren kijken terug en blikken vooruit

Met een tjokvolle auto toeren we, al weer ruim 4 jaar, door Italië op zoek naar onze droombestemming. Liefst een huis in de bergen met uitzicht over zee. Er is alleen één obstakel. Waar? Er zijn ten slotte zoveel mooie plekken om te ontdekken.

We hebben veel mogen zien en doen, maar dat had niet zonder jullie gekund. Immers zonder lezers heeft onze site geen bestaansrecht. Wij vinden het fijn dat jullie ons op al onze reizen blijven volgen.

Sinds het begin van ons Italiaans avontuur, zijn wij begonnen met het beschrijven van onze reizen op ons ‘Sogno Italiano’ blog. Leuk voor later, dachten wij. Inmiddels hebben we een bonte verzameling verhalen bij elkaar geschreven. We hebben gewoond in de Venetiaanse Laguna en aan het prachtige Lago di Garda. We mochten lange tijd vertoeven op Sicilië, in Puglia en Campania. Geloof ons, overwinteren in Zuid-Italië is aan te raden. We hebben onze harten verloren aan de Conero Riviera in Le Marche. Verder hebben we prachtige roadtrips door Umbrië, Toscane, Veneto, de bergen van Alto Adige en de Dolomieten gemaakt. En niet te vergeten al die stedentrips.

Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, willen we jullie wel al een blik in de toekomst gunnen.

Medio oktober 2014 zijn we vernieuwd. Dat wil zeggen, wij niet, want wij blijven natuurlijk eeuwig jong, maar het blog dat aan alle kanten werd opgepimpt. We zijn toen ook het thema gestart ‘Going Local’, waarbij inwoners tips over hun Italiaanse stad of regio geven. Het bleek een schot in de roos. Er staan ruim 35 verhalen op de site en verschillende media zochten contact met ons (3 op reis, Vive la Frans, uitgeverij Mo’media, bekend van de reisgidsen 100%).

Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, willen we jullie wel al een blik in de toekomst gunnen. Per februari 2016 gaan we naar het mooie eiland Elba om vervolgens door te reizen naar Le Marche. Het voorjaar en de zomer gaan we op steenworp afstand wonen van Venetië. Daarna…? Zover blikken wij nog niet vooruit.

We zitten vol inspiratie en thema’s worden verder uitgewerkt. Naast alle reisreportages gaan we ons verder verdiepen in de Italiaanse eetcultuur. De recepten van Adje in Keukenpraat worden al het hele jaar met veel applaus ontvangen. Wat eten wij onderweg? Teveel om op te noemen, maar we zullen het proberen bij te houden in de rubriek ‘Italiaanse recepten’. Een rubriek die we net gestart zijn. En dan hebben we nog onze ‘digitale travel’. In ‘In Beeld’ brengen we video- en fotomateriaal samen die we tegenkomen op het web. Beelden die ons raken, ontroeren of aan het lachen maken.

We wensen jullie een gezond 2016 met veel nieuwe reisverhalen.

Booking.com

5 reacties op “De heren kijken terug en blikken vooruit

 1. Ik kijk altijd uit naar jullie verhalen en prachtige foto’s. Ik leer ook veel over Italianen en vooral het verhaal over zonnebrillen heb ik onthouden. Ik snapte nooit waarom sommige Italianen in het vliegtuig hun 😎 ophielden. Nu wel!

 2. Tinka Pothaar

  Allereerst wens ik jullie ook een heel gelukkig 2016 toe….Ik verheug me nu al op de prachtige verhalen met schitterende foto’s erbij….
  Het verhaal over de zonnebrillen is mij ontgaan, waar kan ik dit lezen? Ik zit nl ook altijd met mijn zonnebril op in het vliegtuig….hahaha…

  • Patrizia Socci

   Inmiddels is het bijna augustus 2017 en ik vraag mij af waar de heren zich nu bevinden. Ik heb vandaag voor het eerst jullie site bezocht naar aanleiding van onze zoon die in Toscane in Villa Bramasole van Frances Mayes verblijft. Zelf heb ik een woning in Calabria in Santa Maria di Ricadi met zeezicht en gaan dit jaar voor het eerst met de Kerstdagen naartoe. Hoor verhalen over dat er in Cambarie Aspromonte geskied kan worden en als je het treft ’s middags lekker op het strand kan liggen…..ben benieuwd….Heb genoten van jullie verhalen.

   • Grazie mille Patrizia voor uw compliment. Wij verblijven nu in Venetië. Aankomende herfst gaan we richting Viterbo om dan door te reizen naar de Abruzzo. In de lente zitten we waarschijnlijk op Sicilië.
    Wij hebben vorig jaar genoten van Ricadi. Wat een prachtige omgeving. U mag van geluk spreken dat u daar een huis heeft. Wij gaan er zeker een keer naar terug. Veel plezier aankomende kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.