Adje Middelbeek, gastvrouw en eigenaresse van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio, is gepassioneerd Chef-kok. Iedere maand werkt zij speciaal voor Sogno Italiano een heerlijk recept uit.
Ingrediënten:
- 3 ons chocolade
- 2 bananen
- 1 ons gedroogde kokos
- 1 eetlepel honing
- 25 gr crème fraîche
- Amandelschaafsel
- Paar gedroogde vruchtjes
Rooster de kokos in een koekenpan en roer er dan de honing door. Schep dit in een vierkant bakje en roer hier dan de crème fraîche doorheen. Maak de zijkanten van het bakje goed schoon zodat er niets meer van de kokosvulling aan de zijkanten plakt. Pel de bananen en zet de kokosvulling en de bananen in de vriezer. Het duurt ongeveer een uur of vier voordat beide goed bevroren zijn. Hierna kun je de chocolade au bain-Marie gaan verwarmen en rooster je intussen de amandelen.
Als de chocolade gesmolten is haal je de kokosvulling en de bananen uit de vriezer. Kook even wat water en schenk dit over de onderkant van het bakje, zo krijg je de kokosvulling er gemakkelijk uit. Snijd de kokosvulling in vierkantjes en de banaan in plakjes. Doop met behulp van een sateprikker de banaan eerst in de chocolade en daarna in het amandelschaafsel en hierna doop je de kokos blokjes in de chocolade en daar leg je een gedroogd vruchtje op. Leg de bonbons nadat je ze in de chocolade gedoopt hebt op een vel bakpapier om hard te laten worden.
Meer over Adje:
Meer recepten van Adje vind je hier:
des délices