Geen categorie

Keukenpraat met Adje: focaccia

DiscoverCars.com

Iedere maand werk Adje Middelbeek, gastvrouw en eigenaresse van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio, een heerlijk recept uit voor Sogno Italiano. Deze maand een recept voor een focaccia.

Adje Middelbeek

Ingrediënten:

  • 500 gr harde bloem
  • Snuf zout
  • 25 gr gist
  • 225 cl water
  • Een goede scheut olijfolie
  • Rozemarijn, kleine tomaatjes, zeezout, verse geitenkaas

Los de gist op in handwarm water, gebruik hiervoor een deel van de 225 cl. Zeef de bloem, voeg de opgeloste gist, het restant water en het zout toe. Meng dit tot een deeg dat niet meer plakt. Is het iets te plakkerig, voeg dan nog iets bloem toe. Nu is het zaak om het deeg goed te kneden zodat de gluten vrij komen. Ongeveer 10 min. In ieder geval moet het deeg lekker zacht en elastisch aanvoelen. Laat het ongeveer twee uur rijzen.

Hierna kneed je het deeg nogmaals en verdeel het dan over een grote bakplaat. Leg er de tomaatjes, takjes rozemarijn (eerst even in de olijfolie dompelen, dan verbranden ze namelijk niet) en de geitenkaas op. Bestrooi met zeezout en besprenkel hierna met nog een ruime scheut olijfolie.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden en in 20 minuten afbakken. Heerlijk met pesto, kaas, salami of alleen open in olijfolie met een scheut balsamico.

Website B&B Podere del Buongustaiowww.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook

Meer recepten van Adje vind je hier:

Booking.com

0 reacties op “Keukenpraat met Adje: focaccia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.