Geen categorie

Keukenpraat met Adje: pasteitje met champignon-truffel ragout

Iedere maand werkt Adje Middelbeek, eigenaresse van  B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio, een overheerlijk origineel recept uit.

Adje Middelbeek

Ingrediënten

  • 250 gr champignons
  • 1 middelgrote ui
  • 250 ml slagroom
  • 1 truffel
  • Klein handje gedroogde porcini
  • Beetje olijfolie
  • Peper
  • ½ bouillonblokje (paddenstoel)
  • Kleine pasteibakjes

Doe de porcini in een bakje met een beetje warm water om ze te wellen. Snipper de ui erg fijn en fruit hem aan in wat olijfolie. Snijd de champignons in vieren en bak ze met het uienmengsel gaar.

Voeg de gewelde porcini toe en zorg dat het meeste vocht verdampt. Neem de pan van het vuur en blender het geheel in kleine stukjes. Let op: je moet wel zorgen dat de paddenstoelen structuur behouden. Doe deze daarna terug in de pan, voeg de slagroom toe en het bouillonblokje. Kook in tot sausdikte, draai er wat peper over en neem de pan van het vuur. Nu rasp je de helft van de truffel en voeg dit toe aan de saus.

Schep de saus in de pasteibakjes en schaaf daar de rest van de truffel overheen.

Buon appetito!

Website B&B Podere del Buongustaiowww.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook
Booking.com

3 reacties op “Keukenpraat met Adje: pasteitje met champignon-truffel ragout

  1. Un piatto favoloso Adje!! Una vera prelibatezza…..

  2. Grazie Sandra, dat horen wij natuurlijk graag!
    Je kunt je aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief rechtsboven op deze site. Je ontvangt dan altijd de beste recepten van Adje in je mailbox.
    Salute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.