Geen categorie

Keukenpraat met Adje: Terrina di Campagna

Adje Middelbeek, eigenaresse van B&B en vakantieappartement Podere del Buongustaio, werkt iedere maand speciaal voor Sogno Italiano een uniek recept uit. Voor deze maand is dat een Terrina di Campagna.

Adje Middelbeek

Ingrediënten:

 • 250 gr schouderkarbonade zonder bot
 • 500 gr half om half gehakt
 • 12 gedroogde abrikozen en een goede handvol cranberries
 • 5 sneden oud brood zonder korst
 • 2 tenen knoflook
 • 1 glas cream sherry
 • 1 dl slagroom
 • 50 gr gepelde walnoten
 • 200 gr ontbijtspek
 • I klein bosje tijm
 • 2 eieren
 • 2 verse pepers
 • Zout en peper
 • 1 theelepel speculaaskruiden

Bereiding:

Snijd het vlees van de schouderkarbonade zo fijn mogelijk. Snijd de korstjes van het oude brood en week deze in een mengsel van room en eieren.  Voeg de blaadjes tijm, de twee zeer fijn gesneden pepers, het peper en zout en de speculaaskruiden toe aan het broodroommengsel. Voeg het vlees en het gehakt erbij en meng het goed door elkaar. Week de abrikozen en de cranberries in de sherry. Snijd ze daarna in stukjes. Hak de walnoten niet te fijn. Meng de vruchten en walnoten door het vleesmengsel.

Bekleed een vorm of patéschaal met het spek en laat deze iets over de rand hangen. Vul de vorm met het vleesmengsel en druk goed aan. Om luchtgaten in de terrine te voorkomen moet goed met de vorm worden geschud. Dek het geheel af met het overhangende spek.

Verwarm de oven op 180 graden. Vul de grote ovenschaal met heet water. Zet daarin de terrine. Bak het geheel in 50 minuten gaar. Haal op het einde het overtollige vet van de terrine. Laat de terrine afkoelen.

Serveer in dikke plakken met een pruimenchutney.

Buon appetito!

Website B&B Podere del Buongustaiowww.poderedelbuongustaio.it en volg Adje op Facebook

Booking.com

0 reacties op “Keukenpraat met Adje: Terrina di Campagna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.