Geen categorie

2017 in beeld

DiscoverCars.com

Het is maart. De zon staat hoog aan de hemel en het is een graad of 20. We wandelen langs smalle straatjes met typische vissershuisjes en nemen de trap naar beneden richting de haven. Het is gezellig druk op de boulevard, zoals iedere zondag wanneer de lokale bevolking hun zondagochtendritueel, de passeggiata, maken. Nippend aan een cafè kijken we uit over het witte strand, het kristalheldere zeewater en de ‘grote reus’, de Monte Conero. We zijn in Numana, het startpunt van ons Italiaans avontuur in 2017.

De Conero Riviera, gelegen in de regio Le Marche, is geen onbekende voor ons. Sterker nog, het voelt als thuis. Ondanks dat we al vaak deze riviera hebben bezocht, hebben we toch weer veel nieuwe dorpen en plekken ontdekt. Reis met ons mee in vogelvlucht langs onze hoogtepunten in 2017.

Prachtig was de autotocht via het middeleeuwse dorp Serra San Quirico naar het Parco Gola della Rossa, waar de indrukwekkende kalkstenen grotten van Frasassi zich bevinden. Niet ver van deze magische ondergrondse wereld vind je in de kloof een ander wonder, de tempel van Valdier.

Een aangename verrassing was het hooggelegen dorp Ripatransone*, dat trots uitkijkt over de groene heuvels en de besneeuwde bergtoppen van Monti Sibillini.

We doken in de kleurrijke mozaïek wereld van de stad Ravenna.

Eveneens zaten we afgelopen zomer in de laguna van Venetië. Hoe vaak we de drijvende stad ook bezocht hebben, Venetië blijft een magische plek. Iedere keer als we de skyline van Venetië op ons netvlies krijgen, worden we weer stil. Che bella!

Vanuit de Venetiaanse Lagune maakten we verschillende tochten door het fraaie landschap tussen Valdobbiadene en Congliano. Het is de streek waar de beroemde Porsecco vandaan komt.

Wanneer een zomerse regenbui de lucht geklaard heeft, zien we vanuit onze achtertuin de overweldigende Dolomieten liggen. De bergen hebben altijd een grote aantrekkingskracht op ons. Prachtig was de route van het mooie Treviso via Belluno naar Auronzo di Cadore.

Niet ver van de lagune licht de regio Friuli-Venezia Giulia. Opmerkelijk hoe divers het landschap van deze kleine regio is. We vertrokken al vroeg om de bergen en meren in het noorden te ontdekken.

De autotocht langs de kust van Friuli, via de stad Triëst naar het schiereiland Grado, zal ons altijd bijblijven.

Na een fantastische zomer, vertrokken we in oktober naar Monteleone d’Orvieto*, gelegen in Umbrië en op steenworpafstand van Toscane. Vanuit dit charmante plaatsje ontdekten we het zuiden van Umbrië, stapten we op de fiets in Val d’Orcia en bezochten we de streek rondom de dode vulkaan Monte Amiata* in Toscane.

Terwijl de herfstkleuren om ons heen steeds mooier begonnen te worden, bezochten we de stervende stad Civita di Bagnoregio, gelegen op een bijna surrealistische locatie.

Via slingerwegen en ver weg van toeristische bestemmingen reden we naar het vijfde grote meer van Italië, het Meer van Bolsena.

We maakten een Etruskische tocht in de streek Maremma*. We ontdekten raadselachtige graftomben en de pittoreske dorpen Sovana, Pitigliano en Sorano.

De regio Abruzzo stond al lange tijd op onze lijst om te bezoeken. Het was even zoeken naar een geschikte accommodatie, omdat zover in het najaar al veel gesloten is. Onze standplaats werd Montesilvano, een gemeente dat grenst aan de drukke havenstad Pescara. Ben je op zoek naar een plek ver weg van gebaande paden en een adembenemend landschap, dan is de regio Abruzzo een uitstekende keuze.

We maakten verschillende autotochten door het ongerepte berglandschap van Parco Nazionale del Gran Sasso d’Italia. Indrukwekkend is de hoogvlakte bij Campo Imperatore, dat allesbehalve Europees lijkt. Het wordt ook niet voor niets ‘klein Tibet’ genoemd.

We bezochten verschillende borghi, waarvan Santo Stefano di Sessanio en Scanno* voor ons hoogtepunten waren.

Prachtig is de kustlijn met hoge kliffen en lange zandstranden waar zich de beroemde Costa dei Trabocchi bevindt.

Deze opsomming van hoogtepunten is slechts een schets uit ons Italië jaar 2017. Hoe 2018 eruit gaat zien? Vaak besluiten we op het laatste moment waar we naar toe zullen gaan. Wel staat op de planning het noordwesten van Sicilië, Sardinië en Piemonte.

© W. ter Velde

Wij willen iedereen hartelijk danken voor de grote belangstelling en reacties. Buon anno tot ziens in 2018!

Booking.com

9 reacties op “2017 in beeld

 1. Mooi overzicht mannen! Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe en een fantastisch 2018 met veel nieuwe ontdekkingen en tips voor jullie volgers. Onze 3 weken zijn weer geboekt in juni!

  Ci vediamo!

  Bert Klein

 2. Riet Scheepen

  Wat een mooie terugblik op jullie prachtige reizen. Wat een vreselijk mooi land is Italie toch,, maar wat een conditie moet je hebben om al die hellingen en trappen op te komen om dat moois te zien. Hoop op een vervolg in 2018! Alvast een prettige jaarwisseling en een geweldig 2018 voor jullie!

 3. Hartelijk dank voor de inspiratie, wat is Italië toch prachtig en wat weten jullie dat mooi over te brengen!
  Fijne jaarwisseling, mooi en gezond 2018.

 4. Tinka pothaar

  Zo leuk weer te lezen! Jullie ook een fantastisch 2018 en tot ziens! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.