Geen categorie

2019 Het jaar in beeld

Poffabro
DiscoverCars.com

Een stijlvol meer omringd door schilderachtige dorpen en de meest indrukwekkende villa’s. Regio’s waar innemende stadjes liggen verborgen in de bergen of tussen heuvels omringd door wijnranken. De ene regio is beroemd vanwege imponerende historische steden en een andere regio, die bij het grote publiek nauwelijks wordt bezocht, maar al jaren geleden onze harten heeft gestolen. We ontdekten nieuwe verassingen op plaatsen waar we kind aan huis zijn, maar ook prachtige streken die al lang op onze ‘Italiaanse bucket list’ staan. Het is een korte opsomming van een fantastisch Italië jaar.  

We sloten vrienden in onze armen en nieuwe vriendschappen werden gemaakt. We aten onze buiken rond en nieuwe wijnen werden geschonken. Het natte voorseizoen met veel regen werd in de zomer helemaal goed gemaakt met zonovergoten dagen en hoge temperaturen. Nazomeren was zoals we gewend zijn, blauwe luchten en volop zon.

Laten we de foto’s erbij pakken, tenslotte ‘een plaatje zegt meer dan duizend woorden’. Reis met ons mee in vogelvlucht langs hoogtepunten van 2019.

Onze eerste bestemming was het fascinerende Comomeer. In het vroege voorjaar werden we iedere morgen wakker met een verbluffend uitzicht over het kobaltblauwe meer omringd door bergen. We maakten een rondreis langs dorpen waar elementen uit de tijd van de Milanese aristocratie zich in een snel tempo afwisselden.

De zomermaanden verbleven wij in de Venetiaanse lagune. Vanaf het schiereiland Cavallino Treporti bezochten we geregeld de waterstad Venetië. De stad kennen we als onze broekzak en toch ontdekten we iedere keer weer nieuwe calli en stille campielli. Maar nog belangrijker, voor overheerlijk eten gingen we veelvuldig op bezoek bij onze vriend Marino, een van de beste koks van de stad. Spritz, cicchetti en ander authentiek Venetiaans eten zijn de ingrediënten van zijn restaurant El Magazen.

Een rondreis op een van de vaporetti blijft een plezierige bezigheid. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en het kwik oploopt is een zeebries een aangename verkoeling. Net als rust, dat we vonden op het eiland Torcello.

Wie kleurrijke foto’s wil maken gaat naar Burano, rustiger is Caorle. Bekend als ‘de parel van de Adriatische Zee’, maakten we een wandeling door dit veelkleurige dorp.

Wijn is de hoofdrolspeler van de Prosecco-heuvels. Gehuchten, abdijen en kerken van dit sprookjesachtige landschap blijft ons fascineren. Eveneens als het middeleeuwse erfgoed van Marca Trevigiana in de provincie Treviso.

Voor ons niet meer, maar voor degene die voor het eerst de regio Friuli-Venezia Giulia zullen bezoeken, zal verrast zijn. De kleine regio is bezaaid met oude dorpen en steden. Diverse keren maakten we een roadtrip door dit indrukwekkende berglandschap met vruchtbare heuvels en weidse panorama’s.

Ieder jaar keren we terug naar de regio Le Marche. Vaste stek is de Conero Riviera, waar we al jaren komen. Vrienden zien we terug, maar ook zijn er nieuwe gemaakt. Vanaf de grote kalkrots herontdekten we Osimo, Urbino en Corinaldo. We maakten strandwandelingen langs de mooiste van Italië en met familie reisden we verder af naar het zuiden, naar Puglia.

In een opmerkelijk divers landschap van hoge kliffen, stranden en lagunes ontdekten we Gargano. De weg slingert zich langs prachtige historische kuststadjes. Onze smaakpupillen hebben we optimaal verwend met authentieke gerechten. We flaneerden door de straten van Vieste en Trani.

Ons Italië avontuur eindigde in de Culturele hoofdstad van Europa, Matera. Jaren geleden hadden we de sassi al eens ontdekt, maar nog niet Parco della Murgia. Eeuwenoude fresco’s verborgen in grotkerken en met een betoverende zonsondergang kijken we terug op een grandioos reisjaar.

Wij willen iedereen bedanken voor de vele reacties en berichten die we hebben ontvangen via e-mail, de website en social mediakanalen. Ook volgend jaar gaan we weer op pad en staan er nieuwe Italiaanse avonturen te wachten. Waar? Blijf ons volgen via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram.

Felice anno nuovo!

Booking.com

4 reacties op “2019 Het jaar in beeld

 1. Riet Scheepen

  Jullie hebben mij weer een heel jaar laten genieten van het prachtige Italie. Ik heb er van genoten, dank je wel. Volgend jaar weer hoop ik. Prettige Kerstdagen en een gezond en gezellig 2020 waar jullie ook heen gaan!
  Mvrgr. Riet Scheepen.

 2. Marcel van den Belt

  Ook van mijn kant een MEGAcompliment voor jullie foto’s, tips, beschrijvingen, ………. kortom alle reportages ! Ik ben er steeds blij mee en altijd weer verrast !
  In breve, GRAZIE di TUTTO !!
  AUGURI di BUON ANNO, óp naar weer een prachtig jaar ! 2020 zit hopelijk ook voor jullie VOL mooie momenten !
  CIAO !
  Marcello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.