Geen categorie

Terugblik 2021

John en Pieter in de Cabrio

9000 kilometer in ruim 2 maanden, nog nooit hebben wij zo’n lange roadtrip door ons geliefde Italië gemaakt. Dubbel en dwars hebben wij het goed gemaakt met vorig jaar, toen we besloten hadden vanwege alle coronamaatregelen in Nederland te blijven. Begin 2021 begon het toch wel weer erg te kriebelen en dat werd nog eens versterkt door verschillende uitnodigingen om langs te komen in het land van ‘la dolce vita’. Eigenlijk zonder verwachting zijn we gaan plannen en hebben verschillende afspraken gemaakt. Uiteindelijk voelden we half augustus de Italiaanse zon en begon ons avontuur.

In de afgelopen acht jaar hebben wij heel wat kilometers afgelegd en bijna non stop door de laars gereisd. Maar 9000 kilometer, waarvan zo’n 6000 kilometer met open dak, in ruim 2 maanden tijd hadden we vooraf niet gedacht. Onverwachts kwamen nieuwe afspraken en ontmoetingen op ons pad. Je kunt ons niet gelukkiger maken met een autotrip over secundaire wegen door ongerepte landschappen weg van de gebaande paden, maar ook een zoektocht door bekend terrein zit vol verrassingen als je goed om je heen kijkt.

Toscane

Enigszins weggestop in de regio Toscane begonnen we ons avontuur tussen het waardevolle marmer van Carrara en bezochten we de pittoreske dorpjes van de Alpi Apuane. Deze indrukwekkende bergtocht slingerde via een dicht kastanjebos naar het stadje Lucca met zijn roemrijk verleden. We verruilden de auto in voor de iconische Vespa en samen met Benjamino van Invespino beleefden we Toscane op een unieke manier. Zeven dagen lang werden we getrakteerd op grandioze panorama’s, romantische middeleeuwse dorpjes en veel lekker eten. De Vespatour werd afgesloten in de wereldberoemde Chianti-wijnstreek waar we al dansend de zon onder zagen gaan in een onvergetelijke Toscaanse setting.

Ligurië

Het zacht glooiende heuvellandschap achter ons latend zagen we voor ons de diepblauwe tinten van de Italiaanse Rivièra steeds dichterbij komen. Via Cervo volgden we de kustweg, waar palmbomen schaduw geven aan levendige dorpskernen en stadjes, naar Ventimiglia. Deze Ligurische streek is befaamd om zijn deftige villa’s en parkachtige tuinen die door de Engelse adel in de 19e eeuw werden gebouwd en aangelegd. Wat hebben we genoten van al die kleurcontrasten en de geurige Ligurische keuken.

Lago Maggiore

Een boottocht maakten we naar de Borromeïsche eilanden waar we omvergeblazen werden door de paleistuin op Isola Bella. We verkenden de charmante dorpen langs de oevers van het Lago Maggiore en maakten diverse uitstapjes in de omliggende bergen, maar ook naar het Lago d’Orta, Lago di Lugano en Varese. Inspiratie hebben we opgedaan tijdens wandelingen tussen de weelderige vegetatie en tijdloze sfeer.

Piemonte

Een uitstapje naar Le Langhe was snel gemaakt. Wijngaarden bedekken glooiende heuvels en kronkelende wegen leiden naar karakteristieke dorpen en stadjes. Dit is het domein van wijn en truffels, maar het zijn ook de hazelnoot- en kastanjebomen die volop aanwezig zijn. We kochten natuurlijk genoeg wijn in het uiterst charmante Barolo, waar de wijn bekend staat als ‘de wijn van de koningen en de koning van de wijn’. De silhouetten van de heuvels van Piemonte vervagen wanneer we zuidwaarts rijden en weer afzakken richting Midden-Italië.

Le Marche

Eigenlijk gaan we zelden terug naar dezelfde plek, behalve naar de Conero Riviera in Le Marche. Al zo’n 8 jaar op rij was het ook dit jaar weer alsof we thuiskwamen. De regio en in het bijzonder de streek rondom de Monte Conero heeft lang geleden onze harten gestolen. Ook dit jaar regelde Ragni Immobiliare een fantastisch zomerhuis met alle gemakken voor een voortreffelijk verblijf.

Met zijn schilderachtige kustlijn, oude dorpjes en van glooiende heuvels tot hoge bergpieken is het een genot om nieuwe ontdekkingen te doen. Zo waren de kasteeldorpen van Arcevia een complete verrassing. Op uitnodiging van de eigenaren van Borgo Loretello ontdekten we na hun gouden tip de negen castelli van deze ongerepte streek. Na een onvergetelijk verblijf in hun boetiekhotel verkenden wij een tijdloos landschap en wandelden door prachtige middeleeuwse dorpskernen met imposante torens en stadsmuren.

Ambassadeur I Borghi più belli d’Italia

Over middeleeuwse dorpen gesproken. Met trots mogen we vermelden dat we, sinds dit jaar, ambassadeur van I Borghi più belli d’Italia zijn. De organisatie werd opgericht in 2001 met als doel het beschermen, behouden en revitaliseren van middeleeuwse dorpen die als groot belang worden erkend. Van de eindeloze hoeveelheid borghi, verspreid over de laars, staan er ruim 300 op de lijst en worden er jaarlijks enkele toegevoegd. Voor het promoten speelt social media een belangrijke rol en in het bijzonder Instagram.

Instagram marketing

Ook voor ons is naast de website social media een belangrijk onderdeel voor de promotie van Italië. Sterker nog, ons Instagram account is zo gegroeid dat we er een enorm groot bereik mee hebben en menig bedrijf ons weet te vinden. Met ons succes en kennis adviseren wij organisaties met hun Instagram account of verzorgen zelfs hun gehele Instagram-strategie tot een belangrijk marketinginstrument. Sinds dit jaar is het een groot onderdeel geworden van Sogno Italiano dat we in 2022 verder gaan uitbreiden en ontwikkelen.

Vol verwachting kijken we uit naar 2022 en zijn we benieuwd welke mooie dingen ons te wachten staan. Ver vooruitplannen wordt steeds moeilijker, dus laten we het enigszins op ons afkomen. Een ding weten wij zeker volgend jaar zullen we weer de mooie tips, die we zelf beleefd hebben, geven over Italië.

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de fijne reacties die we het afgelopen jaar hebben ontvangen. Blijf dat doen!

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen.

Booking.com

4 reacties op “Terugblik 2021

  1. Herman Valk

    Wij genieten steeds opnieuw van artikelen over het mooi Italië. Zeker nu we daar niet meer verblijven voor ons werk en de warmte van het land en de mensen niet daadwerkelijk kunnen ervaren. We kijken uit naar het vervolg in 2022, en bedanken jullie voor de mooie artikelen en de warme vriendschap. Natuurlijk fijne feestdagen en een goed nieuw jaar gewenst. Blijf doorgaan en misschien nog eens tot ziens.
    Groetjes
    Herman en Marjo.

  2. Wederom bedankt voor jullie mooie belevenissen van het geliefde Italië! Ik wens jullie ook fijne dagen en alle goeds voor 2022! PS ik ben al beetje aan het plannen voor april. Lieve groet Bea Sliep 🎄🥂🍾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.