Geen categorie

Voorjaarsinspiratietips in Italië

uitzicht op Assisi in Umbrië
DiscoverCars.com

Met de lente komt Pasen en bij steeds meer mensen begint het te kriebelen om erop uit te trekken. De dagen worden langer en de bloemen beginnen te bloeien. Pasen is een van de drukste dagen in Italië, wanneer gezinnen en vrienden er massaal op uittrekken. Wij kiezen liever de periode erna om te genieten van de schoonheid van la bella Italia. Wij geven je graag enkele voorjaarsinspiratietips in Italië.

Als je nog een bestemming tijdens la primavera moet uitzoeken of je hebt te lang nagedacht zodat je het eigenlijk niet meer weet, hebben wij een aantal ideeën voor de ideale lentetrip.

Voor de wijnliefhebbers

De Toscaanse wijnstreek Chianti is waar de meeste mensen misschien aan denken voor een ideale wijntrip. Maar wat dacht je van de Zuid-Tiroolse wijnroute die van Bolzano naar Ora loopt? Het is een schitterende tocht om het berglandschap en de overheerlijke lokale specialiteiten te ontdekken. Breng een bezoek aan een van de vele kerken of kastelen. Proef de knödel en spoel het weg met een glas Gewürztraminer in een goede wijnbar.

voorjaarsinspiratietips in Italië

Wie de voorkeur geeft aan een vlakkere omgeving zou kunnen kiezen voor de Franciacorta-wijnroute. Misschien is het landschap minder spectaculair, de risotto’s en kazen met een goed glas Franciacorta DOCG wijn zijn niet te versmaden.

Liefelijke dorpen worden omringd door de Prosecco-wijngaarden in de noordelijke regio Veneto. Het is goed vertoeven midden in de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene waar de oudste wijnroute van Italië doorheen slingert. De ster van de streek is natuurlijk de Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG. Wij hebben hier al heel wat tijd doorgebracht, op de weg, in dorpen en tal van restaurants.

Midden-Italië

Iedereen weet dat Toscane populair is. De straten van Florence en Siena kunnen erg druk zijn. Maar wat dacht je van totaal iets anders zoals Urbino of Ascoli Piceno, twee schitterende steden in de regio Le Marche? Daarnaast is de regio een ware ontdekkingstocht voor mensen op zoek naar authentiek Italië. Bovenop heuvels liggen prachtig gerestaureerde middeleeuwse dorpen. De kust staat bekend om zijn mooie stranden en is de Conero Riviera een topbestemming.

Laat je omringen door de groene omgeving van de regio Umbrië. Een reis langs de oevers van het Trasimeno-meer is altijd een goed idee. Ontdek mooie dorpen, kerken, kastelen en breng wat tijd door op een van de stranden en bezoek het bruisende Italiaanse leven in de stad Perugia.

Ons maak je altijd gelukkig met een trip buiten de gebaande paden. Daarom worden wij blij in de regio Abruzzo. Indrukwekkende autoroutes brengen je naar bergdorpen als Scanno, Santo Stefano di Sessanio, Pacentro en Sulmona. Aan de Adriatische kust bevinden zich schitterende stranden en hebben wij mooie herinneringen aan de Traboccokust.

Zuid-Italië

Het zuiden van Italië is tijdens het voorjaar een fantastische periode. Het is er dan nog lang niet zo heet als tijdens de zomermaanden. Napels blijft iedereen verbazen met zijn contrasten en gastronomische hoogtepunten. Bezoek de Spaanse wijk of een van de vele indrukwekkende kerken en maak een dagtrip naar Pompeï.

Een andere interessante archeologische vindplaats is de Vallei van de Tempels op Sicilië. Laat je verwonderen door majestueuze silhouetten van de klassieke architectuur die 2500 jaar oud is. Reis door naar Val di Noto waar architectonische juweeltjes pronken in honingkleurige barokke steden. Wandel door de mooie straten van Ragusa Ibla en Noto. Verwen jezelf met de overheerlijke chocolade van Modica.

Sardinië

Een ander bijzonder eiland is Sardinië met zijn schitterende kustlijn. Het ene strand is nog mooier dan het andere. Je doet er verstandig aan om tijdens een autotrip steevast je zwemspullen mee te nemen. Want na een bezoek aan een van de mysterieuze nuraghi is een duik in het schone Sardijnse zeewater altijd een goede afsluiting van de dag. Bijzonder mooi is de Costa Smeralda of een uitstapje naar de Maddalena-archipel. Proef de lokale keuken in de stad Alghero, die vanwege een bijna 4 eeuwen lange Spaanse overheersing, ook wel ‘de Spaanse stad’ wordt genoemd. Tussen Alghero en het kleurrijke Bosa loopt een van de mooiste kustroutes van het eiland.

Booking.com

0 reacties op “Voorjaarsinspiratietips in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.