Knapperig brood, geroosterd, ingewreven met een teen knoflook en besprenkeld met olie is de perfecte basis voor allerlei voorafjes of bij een aperitivo. Wij maken vaak bruschette. Het is gemakkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren met verschillende toppings.
De basis
Je hebt nodig een stokbrood of plakken brood, een teen knoflook en lekkere goede olijfolie. Snijdt het stokbrood in plakjes en bestrijk deze met olijfolie. Rooster of grill de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Wrijf deze vervolgens in met de teen knoflook. De knoflookteen smelt in het hete oppervlak weg. Je kunt natuurlijk ook olijfolie met knoflook gebruiken.
5 favoriete variaties
Bruschetta Classica
Snijdt 3 tot 4 rijpe en sappige tomaten, waarvan de steelaanzet is verwijderd, in blokjes. Ris een ½ bosje basilicum van de steeltjes en snijdt deze in reepjes. Meng dit met goede olijfolie.

Bruschetta Caprese
Snijdt een tomaat en buffelmozzarella in plakjes. Beleg de bruschetta met plakjes tomaat en mozzarella. Lekker met verse basilicum.
Bruschetta met geitenkaas, geroosterde druiven en walnoten
Verwarm de oven op 190 graden. Rooster 20 druiven 10 tot 15 minuten in de oven. Het wordt extra lekker als je er een handvol tijmblaadjes bij legt. Rooster 10 walnoten 5 tot 6 minuten met alleen een beetje olijfolie. Verkruimel de geitenkaas over het geroosterd brood. Voeg de nog warme druiven en walnoten toe. Altijd lekker om er honing over te sprenkelen.
Bruschetta met pesto en artisjok
Meng 2 el. pesto met 2 el. crème fraîche. Besmeer elk geroosterd broodje met dit mengsel. Leg er een artisjokhart en een basilicumblaadje op.
Bruschetta met aubergine en geitenkaas
Snijdt een aubergine in plakjes en leg ze in een vergiet. Strooi er zeezout over en laat ze uitlekken. Bestrijk de plakjes met knoflookolie en grill ze kort. Strooi er oregano over. Beleg de geroosterde broodjes met de gegrilde aubergine en strooi er zachte geitenkaas over.
Je kunt eindeloos experimenteren. Buon appetito!
0 reacties op “Bruschetta”