Going local met Barbara op Sardinië

Barbara Olivotto is geboren in Italië en woont met haar vriend Luca en haar 2 katten, sinds april 2010 in Sassari op Sardinië. Ze is dierenarts en heeft samen met 2 compagnons een dierenartsenpraktijk voor honden en katten, midden in het centrum van Sassari. Sassari is de oudste universiteitsstad van Sardinië en het middeleeuwse hart van de stad is een doolhof van smalle straten en kleine piazza’s.

‘De mooiste periode van het jaar op Sardinië is het voorjaar en de zomer’, begint Barbara te vertellen. In mijn vrije tijd ga ik samen met Luca graag naar zee. Ik ga dan naar Alghero. Hier zijn de stranden prachtig en er is een gezellige bar. De plaats is ook bekend vanwege zijn dieprode koraal. Deze schilderachtige kustplaats van het eiland heeft een Catalaans karakter. Na de Spaans-Aragonese invasie van Sardinië werd Alghero helemaal Spaans en raakte bekend als ‘klein Barcelona’.

De mooiste plaatsen zijn Alghero, Stintino, Castelsardo, Sassari en Bosa. Je kunt het eiland gemakkelijk bezoeken, want Ryan Air vliegt hier dagelijks naar toe.

Lekker eten kan in het restaurant Montecristo in Sassari. De visgerechten zijn er heerlijk, maar ook de pizza’s zijn erg goed. In Alghero kun je goed vis eten in het gezellige kleine restaurant Da Pietro. Wil je niet al teveel geld uitgeven, dan zijn de sandwiches bij Focacceria il Milese een goede keuze. Voor de beste mojito ga je naar Buena Vista in Alghero, waar je tevens de mooiste zonsondergang kunt bewonderen.

‘Als je op Sardinië bent, proef dan zeker de Porcetto, Ricotta, Pecorino en Salami’, vertelt Barbara verder. De rode wijn Cannonau is heerlijk, maar ook de Monica di Sardegna of Capocaccia. Voor witte wijnen zijn Vermentino di Sardegna en Aragosta goede keuzes.

Hier betaal je voor het panorama en niet voor het eten. Voor lekker betaalbaar eten bezoek je de restaurants in het centrum van de stad.

Er zijn in Sassari 2 beroemde feesten. In april/mei is er de beroemde parade Cavalcata Sarda, met prachtige kostuums, en in augustus het feest La Discesa dei Candelieri. Mijn voorkeur gaat uit naar Cavalcata Sarda, net als voor veel inwoners van Sardinië.

Helaas is op Sardinië het openbaar vervoer niet echt goed geregeld. Dus het huren van een auto is aan te raden, zeker wanneer je verschillende stranden wilt bezoeken. Verder zijn de vele restaurants in Alghero, waar je kunt eten met uitzicht het op capo caccia, erg duur. Hier betaal je voor het panorama en niet voor het eten. Voor lekker betaalbaar eten bezoek je de restaurants in het centrum van de stad.

Foto’s: Barbara Olivotto

2 reacties op “Going local met Barbara op Sardinië

  1. Tinka Pothaar

    Erg leuk om te lezen en Sardinie is het dubbel en dwars waard om te bezoeken. De stad Alghero dankt zijn naam aan het zeewier waar de stranden vol mee liggen (een natuurlijke bescherming voor de stranden die anders niet meer zouden bestaan) Alghe= Wier….
    Groetjes Tinka

  2. pieterarnolli

    Bedankt Tinka voor deze aanvulling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.