Going Local met Carlijn in Brindisi

DiscoverCars.com

Carlijn de Nijs woont sinds juni 2014 in Brindisi, in de regio Puglia. In 2011 ging ze samen met een vriendin op vakantie, in de voor haar onbekende stad Brindisi. Ze ontmoette Remo, de eigenaar van de B&B waar ze vertoefden. Ze werden verliefd. Na drie jaar op en neer reizen heeft ze Nederland achter zich gelaten en woont ze nu samen met haar Italiaan Remo. Carlijn beheert B&B del Teatro en is freelancer. Ze schrijft voor haar website biondainitalia.com en geeft advies op het gebied van online communicatie.

‘Een perfecte dag tijdens de zomer in Puglia begint met een espressino, een kleine cappuccino’, vertelt Carlijn. En dan snel naar het strand, want het wordt hier behoorlijk warm. Puglia kent prachtige stranden. Wij bezoeken iedere keer weer een andere mooie plek om te zwemmen en zonnen. Aan het einde van de dag, wanneer het niet meer zo warm is, bezoeken we een stadje en genieten we van een aperitivo. ‘s Avond dineren we in één van de heerlijke restaurants, en in de zomer zijn er leuke strandfeestjes om naar toe te gaan’.

We zijn actief als het gaat om leuke plekken te ontdekken, en eten graag in dorpjes waar het eten niet alleen goedkoop, maar ook nog eens lekker en traditioneel is.

‘Wanneer je Brindisi bezoekt’, gaat Carlijn verder, ‘ga dan zeker naar de Romeinse zuil die het einde van de Via Appia markeert: de weg die van Rome naar Brindisi liep. Met een trap loop je vanuit de zuil recht naar zee en de prachtige boulevard, die voor een groot deel af is, maar waar nog steeds aan wordt gewerkt. In de straat staan palmbomen en er mogen alleen voetgangers lopen. Er zijn veel restaurants en barretjes. De Romeinse zuil is om de hoek van de kathedraal van Brindisi, op de Piazza del Duomo, die in de avond mooi is verlicht. Brindisi en ook Puglia zijn nog vrij onontdekt.

‘In de stad eten wij graag bij restaurant Il Carpaccio, of net buiten Brindisi bij Locanda til i Spilusi. We zijn actief als het gaat om leuke plekken te ontdekken, en eten graag in dorpjes waar het eten niet alleen goedkoop, maar ook nog eens lekker en traditioneel is. Onze favoriete plek is Osteria del Capitolo, in Ceglie Messapica. Moeder staat in de keuken, ze komt net boven het fornuis uit, en vader en zoon doen de bediening. Het restaurant is net een woonkamer, zo klein, en je eet er typische Pugliese gerechten. In de zomer gaan we graag naar Quintero, aan zee, waar je vis kunt eten. Een aperitivo nemen we in de stad bij Numero Primo of Bar Betty, waar we vaak met onze gasten een spritz drinken’.

Puglia kent veel lokale specialiteiten, zoals:

 • Pasticciotto: een gebakje met creme erin
 • Taralli: kleine droge toastjes die vaak worden gegeten bij de aperitivo
 • Ricotta forte: hele sterke kaas die wordt gegeten bij de antipasti met tomaat en brood
 • Polpette: gehaktballetjes
 • Orecchiette: pasta in de vorm van oortjes
 • Ricci: zee egel
 • Pittole: oliebollen, maar dan hartig – wordt ook gegeten bij de antipasti
 • Fave: puree van bonen
 • Negroamaro: de wijn uit deze regio
 • Espressino: een kleine cappuccino
 • Caffè in ghiaccio con latte di mandorla: koffie met ijsklontjes en amandelmelk(/room)
 • Zelfgemaakte (kom het bij ons maar proeven) limoncello!

‘Bezoek je Brindisi en Puglia? Huur dan absoluut een auto’, tipt Carlijn ons. Het openbaar vervoer is hier niet geweldig. Brindisi is de meest centrale stad van Puglia, waardoor alles maximaal 1 uur rijden is. En een andere tip. Pas je aan aan het Italiaanse ritme. Ga niet tussen 12.00 en 17.00 een stadje bezoeken. Zelfs in de winter kun je dan een kanon afschieten: alle winkels zijn dicht, er is geen mens op straat, en in de zomer is het ook nog eens bloedheet. Beter ga je rond die tijd naar het strand of lekker lunchen. In de avond komen de mensen weer hun deur uit en wordt het gezellig op straat.

Een bezoek brengen aan Brindisi? Kijk dan eerst op de website B&B del Teatro en geniet van een uniek verblijf aan de kust van Puglia. Meer Carlijn? Lees dan haar website Biondainitalia. Carlijn zien? Bekijk dan de tv uitzending Grenseloos Verliefd.

Foto’s: Carlijn de Nijs.

1 reactie op “Going Local met Carlijn in Brindisi

 1. Pingback: “Going local met Carlijn in Brindisi” – B&B del Teatro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.