Going Local met Erik en Marion in Le Marche

Wij zijn Marion en Erik Bunschoten en wonen sinds drie jaar in Le Marche, het best bewaarde geheim van Italië. Samen zijn we eigenaar van een vakantie accommodatie. Ernaast hebben we een leuke baan die ons op vele mooie plekken in Italie brengt.

Na vele vakanties in dit prachtige land, besloten we een huis te gaan zoeken. Ik heb mijn baan als verpleegkundige opgezegd en Erik kon zijn stressvolle baan als planner achter zich laten. Ik heb daarna een half jaar als gastvrouw op een grote camping aan het Gardameer gewerkt. Erik was voor diezelfde touroperator Internationaal Teammanager en veel onderweg. Buiten het seizoen gaan we af en toe samen op pad. We zijn dan werkzaam op campings in heel Italie.

Gezellig met vrienden druiven plukken in hun wijngaard om daarna met z’n allen aan een lange tafel te genieten, van een heerlijke pranzo met een lekkere Verdicchio.

Als we thuis zijn hebben we het liefst gasten om ons heen, die we dan voorzien van een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte producten. We gaan graag met hen op pad om een bezoek te brengen aan een oleificio, om de lekkerste olijfolie te proeven, of een cantina om kennis te maken met de lokale wijnen. Als er tijd is, koken we graag voor onze gasten de streekgebonden gerechten. Een zonnige najaarsdag is onze ideale dag. Gezellig met vrienden druiven plukken in hun wijngaard om daarna met z’n allen aan een lange tafel te genieten, van een heerlijke pranzo met een lekkere Verdicchio.

Uiteraard geven we graag tips over de prachtige omgeving en de leuke stadjes, zoals Ascoli Piceno, Urbino en Corinaldo, die een bezoek meer dan waard zijn. Zelf wonen we aan de rand van Nationaal Park ‘Gola della Rossa’ die met zijn ‘Grotte di Frasassi’ vele bezoekers trekt. Maar ook Monte Conero Nationaal Park aan de kust is bijzonder door zijn rotsen en kliffen.

Van het vroege voorjaar tot ver in de herfst zijn er vele dorpsfeesten, die vooral gericht zijn op de gastronomie, wat vaak een reden is om Italië te bezoeken. Er heerst een gezellige sfeer en je voelt je thuis met de gastvrije bevolking. In de zomer, is de Summer Jamboree in Senigallia een echte trekpleister. Een feest in de stijl van de jaren 60, compleet met petticoats en jukeboxen. Aan de kust kun je heerlijke visgerechten eten, meer in het binnenland staan de boerengerechten met truffel en wild zwijn op het menu. Maar voordat we aan tafel gaan, genieten we van een aperitivo della casa in bar Rugero in Cupramontana, waar je heerlijk op het terras kunt zitten en het levendige tafereel van het dorp aan je voorbij ziet trekken. De bevolking is altijd in voor een praatje. Dat maakt dat wij ons al snel thuis voelden in Le Marche.

Geïnspireerd om naar Le Marche te vertrekken, kijk dan eerst op de website lavalleverde.com. Geniet van de prachtige vakantie accommodatie in het hart van de regio Le Marche.

Foto’s: Erik en Marion Bunschoten.

2 reacties op “Going Local met Erik en Marion in Le Marche

  1. Alberto di Molti

    Even een aanvulling op bovenstaand verhaal, de omgeving hebben Marion en Erik perfect omschreven, maar de accomodatie van Erik en Marion is ook perfect, gelegen in het dorp Mergo, in een prachtige omgeving. Waarbij vermeld moet worden dat Erik en Marion perfecte gastheer en gastvrouw zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.