Going Local met Koen in Abruzzo

Koen Brack (33) woont nu 5 jaar in Italië. Hij heeft op verschillende plaatsen in het zuiden van de laars gewoond. In Atessa en Sulmona in de regio Abruzzo, in Trani in de regio Puglia en nu in San Cesareo vlakbij Rome. Koen is professioneel voetballer. 10 jaar heeft hij in Nederland gespeeld voor GA-Eagles en Cambuur, in Italië is hij actief in de Serie-D. Hij is ook commercieel manager voor Business Collectief  en mede eigenaar van een digitaal magazine, Pura Vita Business Magazine.

‘Voor dit thema ‘Going Local’ houd ik de regio Val di Sangro, in de regio Abruzzo aan, omdat wij daar fijn hebben gewoond en ons in de toekomst daar ook willen gaan vestigen’, begint Koen te vertellen.

‘Een perfecte dag is een warme zomerdag die begint in het Parco Nazionale della Majella, met een wandeling door dit adembenemende natuurpark. Hier geniet je van uitzichten op 2000 meter hoogte. Daarna, na de lunch, rij je in ongeveer 45 minuten naar de plaats Fossacesia aan de ‘Costa dei Trabocchi’. Ik neem dan een duik in de Adriatische zee, die daar erg mooi en schoon is. De dag wordt afgesloten met het eten van verse vis, op een van de ‘Trabocchi’. Zo is mijn dag helemaal compleet’.

Mijn favoriete aperitief is, om samen met mijn vrouw op het strand te zitten, een flesje prosecco open te trekken en daarbij een aantal hapjes. Een mooiere bar bestaat volgens mij niet.

‘De regio is hier prachtig’, vertelt Koen. Ik denk dat de streek nog niet erg bekend is, maar er zijn veel mooie en bijzondere plekken te ontdekken. De natuur is er buitengewoon mooi. Breng zeker een bezoek aan de berg Majella, je kunt er niet omheen het is buitengewoon mooi. Of de Costa dei Trabocchi, een kustlijn van Pescara tot Vasto. Bezoek Lanciano, een leuk stadje om er een wandeling te maken. Abbazia di San Giovanni in Venere (Fossacesia), en niet te vergeten Grotte del Cavallone.

‘Mijn favoriete restaurants zijn de Trabocchi. Dit zijn hutjes van vissers die enige meters vanaf de kust bereikbaar zijn via een smalle brug. Sommige zijn nu ook ingericht als restaurant. Het eten in een Trabocchi is een speciale ervaring. Om echt lekker vis te eten is het restaurant Zappacosta in het plaatsje Archi aan te raden. Als je gaat, reserveer dan een tafel in de wijnkelder!’ De regio staat er bekend om de arrosticcini, geroosterd schapenvlees aan een stok geregen. Neem er dan een goed glas Motepulciano d’Abruzzo bij, en geniet.

Mijn favoriete aperitief is, om samen met mijn vrouw op het strand te zitten, een flesje prosecco open te trekken en daarbij een aantal hapjes. Een mooiere bar bestaat volgens mij niet.

Vasto is een leuke plaats om een dagje naar toe te gaan of Sulmona, de stad van Ovidius en de confetti. Wanneer mensen deze regio gaan bezoeken, wil ik ze adviseren om gebruik te maken van de unieke mogelijkheid, om in nog geen uur tijd van zee naar de bergen op 2000 meter hoogte te rijden.

Vanaf aankomende zomer, organiseert Koen wandelreizen voor groepen, in het Parco Nazionale della Majella en het Parco Nationale del Gran Sasso. Interesse? Neem contact op met Koen via koenpaulbrack@gmail.com.

Foto’s: Koen Brack.

0 reacties op “Going Local met Koen in Abruzzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.