Going Local met Rosa Maria in Rome

Rosa Maria Intorre is Italiaanse en komt uit Rome. Na haar studie Psychologie heeft ze 13 jaar als leidster op diverse kinderdagverblijven gewerkt. Daarnaast heeft ze modellenwerk gedaan, een cursus visagie, marketing en Fine Art gevolgd. Aan de Piazza del Popolo in de Chiesa degli Artisiti heeft ze zelfs een kunst expositie gegeven over ‘Engelen’. Nu werkt ze volledig als visagiste. ‘Ik hou van de vreugde van kleuren’, zegt Rosa Maria gepassioneerd.

‘Een perfecte dag voor mij en vele andere Romeinen is een combinatie van ontspannen en winkelen’, vertelt Rosa Maria. In de ochtend relaxen in Villa Borghese met een goed boek. Zoals ze hier zeggen, dolce far niente, en vanaf het Pincio terras het uitzicht over de stad bewonderen. Vervolgens over de trappen van Piazza di Spagna de elegante luxe winkelstraten inwandelen. Van hieruit kun je ook gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden bereiken, zoals het Pantheon, Piazza Navona en de Fontana di Trevi. Over de lokale markten struinen aan de Via Ottaviano vind ik ook heerlijk, om daarna de luxe winkelstraat Via Cola di Rienzo te bezoeken. In deze wijk ben je dichtbij San Pietro en het kasteel Castel S. Angelo. Je hebt een prachtig uitzicht over Rome vanaf de brug voor het kasteel, evenals vanaf de top van het kasteel’.

Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd en zou niet in één dag bezocht moeten worden.

‘Rome heeft veel bezienswaardigheden. Je kunt je altijd vermaken’, gaat Rosa Maria verder. Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd en zou niet in één dag bezocht moeten worden. Trek er dus een paar dagen voor uit. Het Colosseo, S. Pietro, Palatino-Foro Romano, Fontana di Trevi, Pantheon  met Piazza della Rotonda en de Musei Vaticani zijn wereldwijd bekend en zeker een bezoek waard. Maar ook Piazza Venezia, Piazza del Popolo, Trastevere, Isola Tiberina, Circo Massimo met Terme di Caracalla en via Appia Antica. En natuurlijk zijn er nog de mooie kerken aan het Aventino en ook Bocca della Verità. De stad Rome is één groot Museum’.

‘Eén van mijn favoriete restaurants is Vanni, gecombineerd met het elegante restaurant Il Peristilio aan de Via Col di Lana. De pizza’s zijn zo smaakvol en het personeel is vriendelijk. Ook kun je hier genieten van het lekkere gebak in het geweldige banketbakkersgedeelte. Een ander goed restaurant is ristorante-pizzeria La Piemontese. Het is een groot restaurant met veel kamers en aardig personeel. De menukaart is uitgebreid. Voor een aperitivo ga ik naar de beroemde Pappagallo bar, wat tevens ook een restaurant is. Op deze plek treffen veel Romeinen elkaar tot in de late uurtjes.

‘Rome kent veel lokale gerechten zoals Ravioli met crema di Noci, pasta al forno, pasta alla matriciana, pasta Aglio olio e peperoncino, pasta alla carbonara, supplì, pizza bianca en focaccia. Ga naar één van de vele winkels van de internationale keten Castroni. ‘Hier zijn veel bijzondere voedingsmiddelen te koop’, tipt Rosa Maria ons.

‘Wanneer je Rome gaat bezoeken, bereid je dan goed voor en maak een lijst van de bezienswaardigheden die je wilt bekijken. Maak een citytour met de bus. Bekend is de hop-on hop-off bus. Op deze manier kun je Rome gemakkelijk en snel ontdekken. Waarschijnlijk heb je daarnaast een gids of boek met plattegrond nodig’.

‘Er zijn vlak buiten de stad ook interessante bezienswaardigheden’, legt Rosa Maria uit. Deze zijn zeker de moeite waard, wanneer je de drukke stad wilt ontvluchten. In een klein uur rijden ben je in de oude zeehaven Ostia Antica. Het pretpark Tivoli is aan te raden of de zomerresidentie van keizer Hadrianus Villa d’Este met een levend Eden, gevuld met fonteinen en beelden in een prachtige barokke tuin. Deze is het beste te bereiken met een georganiseerde tour. Castelli-Romani ligt in het zuid-oosten van de stad, met Rocca di Papa en het zomerverblijf van de paus Castel Gandolfo. Ten noorden van de stad, ligt in de mooie natuur het ontspannen merengebied. De stranden in en rond Civitavecchia zijn ook een optie. Kortom er is genoeg in en rond mijn stad Rome te ontdekken’.

‘Elke reis die we maken, vertelt iets over ons zelf. Alles wat we zien, nemen we voor altijd met ons mee, en ik geloof dat een levensverhaal op de één of andere manier ons helpt in het begrijpen van de emoties die een plaats bij ons oproept’,eindigt Rosa Maria.

Meer over Rosa Maria? Bekijk haar website HRM TOTAL

Foto’s: Rosa Maria Intorre

0 reacties op “Going Local met Rosa Maria in Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.