Going Local met Sophie in Florence

Ik woon al ruim vier jaar in Florence en ik heb het er ontzettend naar mijn zin. Ik houd er 101 verschillende activiteiten op na die ik in Nederland waarschijnlijk nooit gedaan zou hebben. Ik ben hier begonnen als freelance docente Engels en gaf les aan managers tot studenten, van groepen tot individuen en op scholen tot bedrijven. Als een vliegende Hollander fietste ik constant van hot naar her en beleefde zo altijd een hoop bijzondere avonturen.

Het liefst deel ik al mijn verwonderingen en beslommeringen van la mia vita italiana met mijn Nederlandse medemens. Ik heb dat eerst via mijn columns op de website van De Smaak van Italië kunnen doen, toen heb ik besloten mijn eigen blog te starten, SoFlorence.com en toen kreeg ik de vraag of ik zelfs in het magazine mijn eigen column wilde! Ik heb dat gedurende heel 2014 mogen doen en ondertussen groeide mijn samenwerking met Saskia Balmaekers, het brein achter Ciao tutti, het grootste Italiëblog van Nederland. We schreven samen een Special – een digitale gids – over Florence van bijna 300 pagina’s. We deelden daar onze liefde, kennis en top-tips voor een geweldig bezoek aan Firenze. Ik mag mij onderhand trots medewerker noemen van dit alsmaar groeiende, vernieuwende en professionele blog met een gigantisch hart voor Italië. Ik schrijf verschillende soorten blog posts, ik houd mij bezig met de promotie activiteiten en mag lekker vaak op pad om de mooiste plekken in heel Italië te ontdekken en vervolgens te beschrijven. Not bad, not bad at all.

Door mijn avonturen voor Ciao tutti ontdek ik steeds meer van mijn directe omgeving: la bellissima Toscana.

Florence heeft ontzettend veel te bieden, maar door mijn avonturen voor Ciao tutti ontdek ik steeds meer van mijn directe omgeving: la bellissima Toscana. De prachtige natuur, de heuvels en de betoverende uitzichten verbazen me keer op keer weer. Doordat ik me in Florence alleen maar met de fiets of per openbaar vervoer kon bewegen, kwam ik eigenlijk nooit ver daar buiten. Als je ineens uitgenodigd wordt om de thermen van San Giuliano Terme, de gifgroene Crete Senesi of de geboortegrond van Piero della Francesca te komen bezoeken, zie je ineens hoeveel meer er eigenlijk is. Ik geniet daar ontzettend van en ben nog lang niet uitgekeken!

Als ik even niet op ontdekkingstocht ben in Toscane, blijf ik graag in Florence en ben dan vooral oltrarno te vinden, aan de andere kant van de rivier de Arno. Het centrum is prachtig met al haar pracht en praal zoals de Duomo, Piazza della Signoria en Santa Croce, maar je komt er ook om van de toeristen. Ik struin het liefst door de straatjes van de wijk Santo Spirito, kijk eens bij eens houtsnijder of een edelsmid naar binnen, drink een drankje bij Volume op het plein of eet een piadina van GustoPanino op de trappen voor de kerk. Souvenirs koop ik het liefst bij AndCompany van Betti Soldi in Via Maggio en voor even een ‘in Toscane, maar toch in Florence gevoel’ ga ik naar Piazza della Passera. Hier is het rustig, snuif je de creatieve sfeer van de artisti direct op en word je omringd door leuke tentjes waar je voor hele schappelijke prijzen kunt eten en drinken. Neem bijvoorbeeld Vinaino Lo Sprone waar je voor €6,- al een heerlijke lunch hebt. Aperitivo mag natuurijk ook niet ontbreken aan een bezoekje aan Florence en ik raad dan van harte Pop Café op Piazza Santo Spirito aan waar ze een redelijk gezond buffet samen weten te stellen.

Ik houd met heel mijn hart van deze stad en deel mijn liefde graag met nieuwsgierige bezoekers die liever niet met hun neus in een gids rond willen lopen, maar het verhaal van een local willen horen – in het Nederlands. Ik neem je graag mee op stap in ‘mijn stad’ en laat je graag het echte Florence zien waar de Florentijnen zelf nog te vinden zijn. Klik hier voor meer info. Ci vediamo a Firenze!

Sophie Kruijsdijk.

Foto’s: Sophie Kruijsdijk

0 reacties op “Going Local met Sophie in Florence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.