Going Local met Valeria in Sorrento

Mijn naam is Valeria Tuveri, hoe ik hier terecht ben gekomen is een goede vraag. Mijn vader is namelijk Sardijn (van het eiland Sardinië) en mijn moeder is Nederlandse. Ondanks dat mijn vader is teruggekeerd naar Sardinië had ik nooit de behoefte om in Italië te gaan wonen. Rond mijn 30ste kreeg ik toch de kriebels. Ook al had ik een vaste baan in de reiswereld en net een nieuw huis gekocht, toch heb ik alles opgezegd en ben naar Italië vertrokken. Mijn beste vriendinnetje is Napolitaanse en woont in Sorrento, dus haar ben ik als eerste gaan bezoeken. Tijdens dit bezoek in Sorrento ben ik mijn grote liefde tegengekomen en woon inmiddels gelukkig samen met een echte Sorrentino in het centrum van Sorrento!

Campanië heeft ontzettend veel te bieden. Sorrento is een uit logistiek oogpunt optimale uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Napels, Pompei, Capri, de vulkaan Vesuvius en de Amalfikust zijn allemaal eenvoudig te bereiken. Sorrento is een gemoedelijk en gezellig plaatsje.

Je kunt er dan ook onder de Faraglioni rotsen doorvaren, het symbool van Capri. Vergeet niet je liefde een kus te geven, dit staat voor eeuwige liefde!

Ik heb een aantal favoriete vrijetijdsbestedingen. Op een zomerse dag rijd ik met veel plezier over de ‘Costiera Amalfitana’. Deze autoweg ligt hoog op de kalksteenklippen en loopt langs de kustlijn van Sorrento tot aan Vietri Sul Mare. De uitzichten zijn geweldig. Je kijkt uit over de azuurblauwe zee en als de zon op het water schijnt schittert hij. Je ziet veel groen en gekleurde bloemen zoals de bouganville die hier veel in de regio te vinden is. Onderweg rij je langs Positano en Amalfi, gekleurde karakteristieke dorpjes die tegen de berg zijn aangebouwd.

Vanaf Sorrento rijden we tot aan Furore waar we stoppen bij mijn favoriete restaurant. Dit restaurant kun je ook bereiken per boot. Over het strand van Furore loop je via de rotswand naar Il Pirata, een mediteraans restaurant aan zee. Je zit hier heerlijk buiten en het is er ontzettend rustgevend. Ook kun je er ‘lettino’ oftewel een zonnebed huren en er de hele dag vertoeven. Heerlijk zijn de visgerechten gecombineerd met een witte wijn uit de Campania streek. Mijn favoriet is de droge witte wijn Marisa Cuomo. De wijngaarden van Marissa Cuomo groeien tegen de berghelling aan van Furore. Je kunt ze bezoeken en er een rondleiding en wijnproeverij boeken.

Een aanrader is om per boot de Amalfi kust te ontdekken. Overal kun je bootjes huren, en zelfstandig of met een schipper langs de kustlijn varen. Alleen per boot kun je dichtbij ‘Li Galli’ komen, 2 privé eilanden in zee. Tevens vaar je om en naar het luxe eiland Capri. Je kunt er dan ook onder de Faraglioni rotsen doorvaren, het symbool van Capri. Vergeet niet je liefde een kus te geven, dit staat voor eeuwige liefde!

Wanneer je van lekker eten en drinken houdt, ben je in Sorrento de gelukkigste persoon op aarde. Een aantal tips:

  • Mozzarella di Bufala: bij Paestum kun je een bezoek brengen aan de buffelboerderijen en zien hoe ze de kaas maken.
  • Limoncello, dé citroenlikeur uit Sorrento, maar probeer ook eens Melannurzca.
  • Pasta al Vongole bij Da Emilia aan zee bij Marina Grande.
  • Donna Sofia; de eigenaar komt je met een busje ophalen, aangezien het restaurant alleen te bereiken is via smalle straatjes in de heuvels van Sorrento.
  • Genieten op het terrasje van Fauno Bar aan de Piazza Tasso.
  • Melanzane alla parmigiana, kruidige aubergine uit de oven met tomaten en Parmezaanse kaas.

In Sorrento kun je ook leuke kookworkshops volgen. Hier leer je alle basis beginselen van het Napolitaans koken. Alleen de basis van een lekkere pastasaus is al een kunst!

Kortom Campania heeft echt alles te bieden voor een fantastische reis. Dit feit, in combinatie met mijn ervaring in de reis industrie en de al bestaande reisorganisatie van mijn schoonfamilie, ben ik Vaili, The Italian Travel Experience gestart. Ik organiseer reizen (individuele reizen, groepsreizen, incentives) en bruiloften in Campanië, Zuid-Italië.

Capri faraglioni

Foto’s: Valeria Tuveri

Mocht je nog informatie wensen of je komt binnenkort deze kant op, neem dan gerust contact met mij op. Er zijn namelijk nog zoveel ‘must-sees’. Ik vertel je ze graag zodat je niets mist op reis!

E-mail: info@vailitravel.com
website: www.vailitravel.com
Telefoon: +39-3315413352