Recept: pompoen & porcini herfstsoep

DiscoverCars.com

Herfst in Toscane betekent paddenstoelen, kastjes, truffels en…pompoen! In Toscane, in de Valdarno streek, vind je vooral de pompoensoort zucca lardaia, die door Spaanse kolonisten werden meegenomen naar Europa. Alleen in het noorden van Italië wordt de pompoen gebruikt in traditionele gerechten. De zeer zoete smaak van de pompoen wordt gebruikt in combinatie met ingrediënten als uien, kruiden en rozemarijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 schijf pompoen
  • 1 ui
  • verse porcini paddestoelen
  • Vers eekhoorntjesbrood
  • Zout
  • Extra vergine olijfolie
  • Rozemarijn of peterselie

Snijd de pompoen in kleine blokjes en bak ze in twee eetlepels olijfolie samen met de gesneden ui.

Doe de pompoenstukjes en de ui in kokend water met zout en laat het geheel een half uur zachtjes doorkoken.

Maak ondertussen de porcini paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes en bak ze in een andere pan in twee eetlepels olijfolie met een paar blaadjes rozemarijn en een snuf zout.

Blender de pompoen en de ui en verdeel de soep in kommen.

Voeg de champignons toe en roer ze voorzichtig door de soep.

Voeg vervolgens croutons gemaakt van eekhoorntjesbrood toe

met enkele blaadjes rozemarijn en serveer met een scheut extra vergine olijfolie.

Buon appetito!

Bron: Tuscanycious (turismo.intoscana.it)