Etna

De Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa en is grotendeels zichtbaar in Oost-Sicilië. Vaak spuwt hij vuur en geven lavafonteinen die tientallen meters hoog rijken verlichting tijdens Siciliaanse nachten. Het Etna-park werd in 1981 uitgeroepen tot nationaal park en is beschermd gebied.

Elk moment van het jaar is de Etna te bezoeken om in contact te komen met de prachtige Siciliaanse natuur.

In de winter is de Etna spectaculair als de top met sneeuw bedekt is. Het besneeuwde landschap is betoverend en perfect voor skiliefhebbers. De lente zorgt voor mildere temperaturen  waardoor het verblijven op grote hoogte de gehele dag aangenaam is. Sportievelingen stappen op de mountainbike of maken een wandelexcursie. De zomer is het seizoen dat veel mensen op grote hoogte de intense hitte van omringende steden ontvluchten. Door afwezigheid van vegetatie op grote hoogte en de kleur van het donkere lavasteen lijkt het op een maanlandschap. De herfst is een periode voor het verzamelen van kastanjes en het oogsten van vruchten en druiven. Op de lagergelegen hellingen en de uitermate vruchtbare grond gedijen allerlei boom- en wijngaarden.

Voor wie rondrijdt met een auto is het opletten, grote brokken gestold lavasteen kunnen uitsteken uit de begroeiing langs de weg.