Maddalena-archipel

Zeven eilanden vormen samen de Maddalena-archipel, sinds 1997 een natuurreservaat voor planten, vogels en zeeleven. De groep eilanden La Maddalena, Caprera, Budelli, Santo Stefano, Santa Maria, Spargi en Razolli worden omringd door een transparant blauwe zee. Het is een van de mooist ongerepte gebieden van Sardinië.

De groep eilanden zijn populair onder duikers, zeilers en mensen op zoek naar rust en natuur. De overtocht met de veerboot van Palau naar La Maddalena duurt 20 minuten. Het is het enige bewoonbare eiland dat gekenmerkt wordt door een grillige kustlijn met prachtige baaien, inhammen en stranden. Een schilderachtige autoroute gaat langs prachtige locaties en verbluffende panorama’s.

Een lange brug verbindt Maddalena met het kleine eiland Caprera, beroemd geworden door Garibaldi die hier de laatste 25 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Zijn huis en zijn graf werden in 1907 uitgeroepen tot nationaal monument. De legendarische revolutionair speelde een belangrijke rol bij de eenwording van Italië in 1875. Het complex is tegenwoordig een museum. Een netwerk van wandelpaden geven bezoekers de gelegenheid om het eiland Caprera te verkennen en te wandelen naar ongekend mooie stranden.