Santo Cesarea Terme

Het kuuroord Santo Cesarea Terme kijkt uit over de Adriatische zee ten zuiden van de Pugliaanse kust. Het kustplaatsje heeft geen lange geschiedenis en is gebouwd op een rotsachtige kustlijn niet ver van Otranto. Aan de kust bevinden zich ondergrondse grotten en natuurlijke bronnen dat in de 18e eeuw steeds populairder werd bij de lokale aristocratie en rijke burgers. Zij bouwden er hun vakantieverblijven om zomers gebruik te kunnen maken van het zuiverende water en minerale bronnen. Indrukwekkende villa’s en pallazo’s zijn het resultaat. Wonderschoon is Palazzo Sticchi met Moorse invloeden.

De naam van het plaatsje is ontleend aan een legende die vertelt dat een jonge vrouw Cisaria vluchtte voor haar gewelddadige vader en zich verstopte in een van de vele grotten. Uiteindelijk verloor ze haar leven, omdat ze uitgleed in het hete water. Een ander scenario vertelt dat haar vader tijdens een achtervolging uitgleed en stierf in een warmwaterbron. Waar of niet waar? Santa Cesarea Terme is een charmant plaatsje voor een stop langs de Costa Otranto.

Er is een boulevard met cafés, restaurants en boetieks. De thermale baden zijn geopend van mei tot en met november. Verschillende behandelingen worden aangeboden.