Triëst

DiscoverCars.com

Triëst is de hoofdstad van de noordoostelijke regio Friuli-Venezia Giulia. De stad dankt zijn charme aan het feit dat het een grens- en havenstad is. Het historisch erfgoed is divers en een mix van stijlen weerspiegelen diverse tijdperken. Lange tijd maakte Triëst deel uit van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk en heeft dan ook een stempel gedrukt op de architectuur, cultuur en gastronomie.

Piazza dell’Unita d’Italia is een buitengewoon prachtig plein met zicht op zee. Indrukwekkende gebouwen flankeren het centrale plein. Beroemd zijn de cafés en de koffiecultuur. Een wandeling door de stad gaat van het ene hoogtepunt na het andere. Maritieme gebouwen kijken neer op de Canal Grande dat in 1756 werd gegraven om schepen makkelijk hun waar te laten lossen.

Bergopwaarts bevindt zich het Castello di San Giusto. Onderaan de kasteelmuren staat de oude Cattedrale di San Giusto. Het heiligdom is een samensmelting van twee verschillende kerken uit de 14e eeuw.

Een Romeinse boog en het Romeins theater verklappen de lange geschiedenis. Het teatro Romano werd gebouwd door keizer Augustus en geeft nog steeds een goed beeld hoe het er toen moet hebben uitgezien. Een andere bezienswaardigheid is het Castello Miramare dat ongeveer 8 km buiten de stad aan de kust ligt.