Wat te doen in Florence?

DiscoverCars.com

Florence, UNESCO-Werelderfgoed, heeft volgens mij geen uitgebreide introductie nodig. Het is een van de mooiste steden van Italië. De stad is de bakermat van de Renaissance. Grote meesters uit de kunstwereld, maar ook architecten, dichters en andere belangrijke figuren hebben hier gewoond. Ook al ben je misschien geen kunstkenner, iedereen heeft weleens gehoord van Michelangelo, Dante Alighieri, Donatello of Leonardo Da Vinci. Allen hebben hun sporen achtergelaten in deze museumstad.

Het historisch centrum van Florence is compact en daarom makkelijk te voet te ontdekken, maar het is onmogelijk om alles in één keer te bezoeken. De stad staat werkelijk vol meesterwerken, kunstmusea, kerken en andere architectonische pareltjes. Om het iets makkelijker te maken, zetten wij 10 bezienswaardigheden op een rij die je niet mag missen.

De kathedraal van Santa Maria del Fiore

De rijkelijk versierde Duomo is het meest bekende gebouw van de stad. De oranje koepel rijst boven het centrum van de stad uit en is de op drie na grootste kathedraal in Europa. Binnen in de kathedraal zijn een aantal sculpturen van Michelangelo te bewonderen. Geloof ons, je zult versteld staan van de hoeveelheid kunst die binnen te zien is.

Florence - Santa Maria del Fiore
Foto Didier Ensarguex

Ponte Vecchio

Een van de beroemdste bruggen in de wereld is de Ponte Vecchio. Deze middeleeuwse brug gaat over de rivier de Arno. Op de brug zijn veel winkeltjes waar je vooral zilver kunt kopen. Boven de winkels is er nog een verdieping, de Corridoio Vasariano. Deze gang gaf toegang aan de adel, zodat deze zich niet met het normale publiek hoefde te mengen.

Ponte Vecchio
Foto Jürgen Fabian

Basilica San Miniato al Monte

De San Miniato is indrukwekkend, zowel vanbinnen als buiten. Het is een van de mooiste romaanse kerken van Italië. De kerk is gelegen op het hoogste punt van de stad en geeft je een adembenemend uitzicht over de stad.

interno della Basilica di San Miniato Firenze
Foto raffaele pagani

De koepel van de Duomo Santa Maria del Fiore

Beklim alle 463 treden van de Duomo en je wordt getrakteerd op een spectaculair uitzicht over Florence.

FIRENZE
Foto Manu Ramos Fernández

Piazzale Michelangelo

Mocht je niet de trappen van de Duomo willen beklimmen, kun je terecht voor een prachtig uitzicht over de stad op de heuvel van Piazzale Michelangelo. Afgezien van een mooi uitzicht, staat er op de top van de heuvel ook een replica van het standbeeld van David. Het is de moeite waard!

Firenze Glow
Foto Steve Besserman

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria is eeuwenlang het hart geweest van het sociale leven van Florence. Men kwam hier voor openbare bijeenkomsten of om er te flaneren. Op het plein staan verschillende belangrijke gebouwen, waaronder het Palazzo Vecchio (stadhuis) en het Uffizi. Wij genoten hier voor een heerlijke aperitivo en een caffè.

Statue of Cosimo I De Medici, Florence.
Foto paul pearson

Het standbeeld van David

Veel bezoekers denken dat het standbeeld midden op het plein het echte standbeeld van David is. Allora, het is slechts een replica. De echte David staat binnen in de Accademia di Belle Arte.

David
Foto ty.chan

Basilica di Santa Croce

Rond 1294 werd begonnen met de bouw van de gotische kerk Santa Croce. Hier zijn graftomben en gedenktekens van beroemde Florentijnen als Galilei, Michelangelo of Machiavelli. Deze mensen veranderde de geschiedenis, het is dus een mooi moment om hen met een bezoek te vereren.

Santa Croce
Foto Bernardo Ricci Armani

Galleria d’Uffizi

Het Uffizi is het grootste kunstmuseum van Italië, dat werd gebouwd tussen 1560 en 1580. Dit prachtige museum heeft zoveel te zien dat je er uren en uren kunt doorbrengen. Het zal een onvergetelijk bezoek zijn, maar zorg dat je vooraf toegangskaarten koopt, want anders sta je te wachten in een hele lange rij voor de ingang.

uffizi
Foto Mark Nicholson

Piazza del Duomo

Piazza del Duomo, gelegen in het hart van Florence, is omgeven door prachtige gebouwen en adembenemende kunstwerken. Veel middeleeuwse straatjes met restaurants en winkels komen uit op het plein. Het is een heerlijke plek om wat tijd door te brengen na een dag sightseeing in Florence.

Piazza Dell Duomo-Firenze
Foto Yohann Hamonic

Florence is populair en daarom druk. De meeste mensen bezoeken de belangrijke bezienswaardigheden en daarom is het niet zo moeilijk om de drukte achter je te laten. Duik de kleine straatjes in, zwerf in het gebied Oltrarno of steek de rivier de Arno over. Je zal verrast zijn hoe rustig Florence ook kan zijn.

Video: William Collins

Lees ook Florence, een Florentijnse dagagenda