John & Pieter

Sogno Italiano is een Italiaans reisblog gepubliceerd door John & Pieter. Nederlandse expats die het Italiaanse leven omarmen. De focus van de content ligt op Italiaanse bestemmingen en we inspireren, adviseren en geven aanbevelingen. Onze reisadviezen en artikelen zijn altijd opgeschreven vanuit eigen ervaring en beleving.

Sinds de oprichting in 2013, is ons blog exponentieel gegroeid.

Wij creëren boeiende en visuele content, ontworpen om onze lezers te inspireren en naar Italiaanse bestemmingen af te reizen. Zowel naar de bekende plaatsen als buiten de gebaande paden. Wij zijn onafhankelijk en creëren alle content zelf.

Benieuwd waar we heengaan?

Volg onze reis en ontvang iedere week onze nieuwsbrief via de blog in je mailbox. Al gedaan?

32 reacties op “John & Pieter

 1. Leuk te zien waar jullie rondtoeren in Italië groet van Floppy en Gerard

 2. Wat een fantastische website hebben jullie. En ik maar knippen en plakken hahahaha. Over 3 weken gaan wij (Jack en Conny 48,50) met een gemêleerd gezelschap (oma van 80, jongvolwassenen van 18,18 en 21.onze hondjes) naar Bardolino. Via internet zijn wij op zoek naar informatie om de vakantie voor een ieder naar het zin te maken. Dankzij jullie enthousiaste verhalen, prachtige foto’s en giga tips? Heb ik er zin in! hahaha. Meer tips om dat stukje prachtige Italië beter te leren kennen, zijn uiteraard van harte welkom. Dank jullie wel Pieter en John. 😉
  Hartelijke groet,
  Fam. Schepers uit Westervoort (Nederland)

  • Grazie mille Conny voor dit mooie compliment!
   Er zijn meerdere artikelen gepubliceerd over en rondom het Gardameer, omdat wij daar twee jaar hebben doorgebracht. Via een zoekopdracht, rechtsboven op de website, komen de artikelen tevoorschijn. Binnenkort komt er een nieuw reisverslag over Lago di Garda.
   Wilt u ook op de hoogte blijven over wat we publiceren, schrijft u zich dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
   Salute, Pieter

 3. wil graag alles lezen over Italia. ondanks dat we er al 40jaar komen. heerlijk land met fantastische mensen.

 4. Lilian Voesten.

  Hoi. Geweldig om zo mogen en kunnen reizen. Jullie foto’s zijn zo mooi, ik geniet er van. Nog veel reis plezier heren. Grt. Lilian

 5. elenaverwater@gmail.com

  Ik ben heel blij met jullie site, geweldig werk.

 6. Astrid de Boer

  Wat een geweldige dit hebben jullie. Wij zijn net begonnen Italië te ontdekken wat een geweldig land. 32 augustus gaan wij er weer heen .eerst naar Turino en daarna is de bedoeling richting San Remo mochten jullie nog suggesties hebben dan ben ik zeer benieuwd.
  Hartelijke groet,
  Astrid

  • Grazie Mille Astrid. Wilt u niets missen? U kunt zich inschrijven voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief en ontvang iedere zaterdag een uniek artikel over Italië in uw mailbox.

 7. Astrid de Boer

  Super site!!

 8. Bettie Kwakernaak

  Dagelijks genieten mijn dochter en ik van jullie verhalen. Over een maand gaan we een maand lang rondreizen door ons absoluut favoriete land. Dus wij ontvangen heel graag de nieuwsbrief!
  Groetjes van Stéphanie en Bettie

  • Grazie Stéphanie en Bettie.
   Jullie kunnen je aanmelden voor de nieuwsbrief door rechts op de website jullie mailadres in te vullen bij volgen. Vervolgens krijgen jullie direct een mail om de aanvraag te bevestigen. Dit is alles en jullie missen niets meer. Iedere zaterdag ontvangen jullie een city- of roadtrip rechtstreeks vanuit Italië.

 9. Hele leuke antwoorden, wij zijn ook Italie gek

 10. Heerlijk om altijd jullie verhalen te lezen. Maar vooral om zoveel inspiratie op te doen. Wij zijn ook echt italie gangers dus het kan niet op voor ons.
  Groetjes Ellen en Louis

 11. Ludo Vandamme

  Hoi John & Pieter,

  Wij, Corrie en ik, vertrekken met de auto op 5 mei tot 25 mei naar Sicilië. Bedoeling is dat we eerst naar Siracusa gaan om daar de omgeving te verkennnen en daarna richting het westen rijden om die kant van het eiland te gaan bezoeken. Hebben jullie nog wat suggesties voor ons???

  • Beste Ludo en Corrie, jullie gaan een prachtige reis maken. Sicilië is een heerlijke bestemming. Wij vertrekken as 18 februari voor een maand naar Sicilië en zullen verschillende verhalen publiceren op de website.
   Alvast een fijne vakantie

 12. Het beste en het mooiste blog over Italie wat er is……vooral omdat het echte ervaringen zijn…..uit de eerste hand.

 13. Complimenti!

 14. Schroyen Marie

  Jullie doen dit uitstekend.Maken mijn dag goed 😊 De foto’s en informatie zijn geweldig 🙂 dat ik deze site heb gevonden Een dikke Merci!!!!😘😘😘

 15. Henk Spaan

  Leuk om jullie te volgen en zo ideeën op te doen voor de volgende vakantie.

  • Grazie mille, leuk om te horen.

   Om niets te missen kunt u zich ook abonneren op onze nieuwsbrief die iedere zaterdagochtend per mail wordt rondgestuurd.

   • Peter G. Berlijn

    Goedemorgen Pieter,

    Ik wil mij graag een abonnement op jullie nieuwsbrief.

    Hartelijke groet,

    Peter

   • Buongiorno Peter. Leuk om te horen. U kunt zich zelf aanmelden voor onze nieuwsbrief via de tool op onze homepage door alleen uw email adres in te vullen. Daarna krijgt u direct een mail toegestuurd om deze ter verifiëren.
    Met vriendelijke groet Pieter

 16. Cor Siemerink

  Goedemiddag,

  Wij, Mia & Cor Siemerink, zijn voornemens om met de caravan begin januari te beginnen aan een rondje Sicilië. Nu ben ik op zoek naar diverse fietsroutes verspreid over het eiland. Zou u mij hiermee van dienst kunnen zijn met informatie of adres(sen) waar ik mij toe kan wenden.

  Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

  Met vriendelijke groet,

  Cor Siemerink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.