Italiaanse recepten: Tartufo

Frittata al Tartufo

Het bekendste culinaire product uit Umbrië is ongetwijfeld de truffel. Een gerecht als ‘Frittata al Tartufo’ is populair in de regio. Dit is een heerlijke omelet met truffels.

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 25 gram zwarte truffel
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kluts de eieren en voeg hieraan een mespuntje zout toe samen met in plakjes gesneden truffels. Verwarm de olijfolie in een koekenpan met een wat hogere rand. Giet de geklutste eieren in de pan en laat de frittata stollen. Keer hem om en laat de frittata op een gematigd vuur verder stollen.

Frittata al tartufo

Een ander heerlijk gerecht met truffel is Pasta al Tartufo.

Pasta al Tartufo:

Ingrediënten

  • 600 gram bigoli (dikke spaghetti of een andere holle pasta)
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 1 fijngemaakt teentje knoflook
  • 1dl olijfolie
  • 1 truffel (kan uit een potje)
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

Giet de olijfolie in een pan en laat daarin de ansjovis zachtjes smelten. De ansjovis werkt als smaakversterker en geeft geen vissige smaak zoals je zou denken. Voeg hier de gesnipperde knoflook aan toe zonder hem te laten verkleuren, dan wordt hij bitter. Kook de pasta la dente, verwarm deze vervolgens mee met het mengsel in de pan. Rasp de truffel eroverheen. Direct opdienen.

Pasta al Tartufo

Buon appetito!