Accommodaties Umbrië

B&B Villa Pellegrino aan het Trasimenomeer

Villa Pellegrino B&B Trasimenomeer Lago Trasimeno Umbrië

Villa Pellegrino is een charmante B&B met een schitterend uitzicht over het Trasimenomeer. Gelegen in de Italiaanse regio Umbrië en dichtbij Toscane, is het de ideale locatie om de schoonheid van beide regio’s te verkennen. De naam van de B&B verwijst naar de familie Pellegrino, Nederlanders met Italiaanse wortels en eigenaren van deze sfeervolle accommodatie. Sinds 2007 zorgen zij voor een tot in de puntjes verzorgd verblijf en een onvergetelijke vakantie.

B&B kamers, appartementen en studio

Villa Pellegrino bevindt zich bovenop een groene heuvel aan de noordoever van het Trasimenomeer. Het biedt een prachtig uitzicht over het blauwe meer en het schilderachtige plaatsje Tuoro sul Trasimeno. Naast verschillende kamers kunnen gasten ook kiezen voor twee appartementen en een studio. De B&B kamers zijn geschikt voor twee personen, de appartementen bieden plaats aan vijf personen en de studio is ideaal voor maximaal drie personen.

Iedere morgen genoten we van een heerlijk ontbijt op het terras met uitzicht op de prachtige en bovenal kleurrijke tuin. Bloemen geven kleur aan de groene omgeving. Het zijn de zingende vogels die de stilte doorbreken en bijdragen aan de serene sfeer. Het zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik en de ligstoelen om te genieten van de warme Italiaanse zon. In deze kleurrijke oase kom je werkelijk helemaal tot rust.

Villa Pellegrino
Villa Pellegrino
Villa Pellegrino
Villa Pellegrino
Villa Pellegrino

Omgeving van Villa Pellegrino

Villa Pellegrino ligt in de regio Umbrië en bijna op de grens met Toscane. Omringd door glooiende groene heuvels met zonnebloemvelden, wijn- en olijfgaarden bevindt het zich in een schilderachtige omgeving. Met de nabijheid van pittoreske dorpen en stadjes is het de perfecte uitvalsbasis om de charme van beide regio’s te verkennen.

Trasimenomeer

Het Trasimenomeer is het vierde grootste meer van Italië. Met zijn kalme water wordt het omgeven door glooiende heuvels. Langs de oevers liggen mooie dorpen zoals Tuoro sul Trasimeno, Passignano sul Trasimeno en Castiglione del Lago, elk met een eigen unieke charme en geschiedenis. Verken de omgeving per auto of maak gebruik van de omringende paden die ideaal zijn voor wandelen en fietsen. Keer op keer word je getrakteerd op mooie uitzichten over het meer en de omliggende omgeving.

De unieke flora en fauna trekt veel natuurliefhebbers, terwijl het water ideaal is voor watersport. Het Trasimenomeer biedt een mix van ontspanning, natuurlijke schoonheid en culturele hoogtepunten.

De regio Umbrië

De regio Umbrië staat bekend om zijn mooie landschappen van glooiende heuvels, dichte bossen, valleien en meren. Overal vind je middeleeuwse stadjes en dorpen. Veel bekende plaatsen liggen in handbereik van Villa Pelligrino. De bekendste is misschien wel Assisi, de geboorteplaats van Sint Franciscus, een bedevaartsoord met zijn Basilica di San Francesco. Een paar kilometer verderop is het bloemrijke Spello een bezoek waard. Andere middeleeuwse plaatsen zijn Gubbio, Montefalco, Trevi, Todi en Spoleto. De lijst is lang, vraag gerust tijdens je verblijf aan de familie Pelligrino naar mooie autoroutes die deze plaatsen met elkaar verbinden.

Perugia

Perugia is een van de highlights van de regio. Ruim een half rijden van Villa Pellegrino herbergt deze bruisende hoofdstad van de regio veel interessante bezienswaardigheden. Gebouwd bovenop een heuvel biedt Perugia een panoramisch uitzicht over het omliggende landschap van glooiende heuvels en vruchtbare valleien.

De oorsprong van Perugia gaat terug tot de Etruskische periode. De historische binnenstad bestaat uit een goed bewaard middeleeuws centrum met mooie straten, pleinen en indrukwekkende architectuur. Bewonder Piazza IV Novembre met zijn mooie 13e -eeuwse versierde fontein Fontana Maggiore, de kathedraal van San Lorenzo en het indrukwekkende Palazzo dei Priori waarin de Galleria Nazionale dell’Umbria is gehuisvest met een uitgebreide collectie middeleeuwse- en renaissancekunst.

De Universiteit van Perugia trekt al eeuwenlang studenten die bijdragen aan de levendigheid van de stad. Daarnaast trekt het Umbria Jazz Festival jaarlijks muziekliefhebbers uit de hele wereld en wordt de stad tijdens het Eurochocolate Festival omgetoverd in een groot paradijs voor chocoladeliefhebbers.

Val d’Orcia

Val d’Orcia is een Toscaanse streek door mensenhanden geschapen tot een harmonieus landschap van glooiende heuvels, eindeloze graanvelden en cipressenlanen. Erkend als UNESCO-Werelderfgoed is het al sinds de Renaissanceperiode een inspiratiebron voor kunstenaars. Tegenwoordig trekt het bezoekers uit de gehele wereld.

Val d’Orcia is bezaaid met charmante gehuchten, dorpjes en stadjes. Mooi zijn onder andere Pienza, Montalcino, Montepulciano, Bagno Vignoni en San Quirico d’Orcia. De streek is ook de thuisbasis van de wereldberoemde Brunello Montalcino-wijn, maar ook de overheerlijke Pecorino-kaas.

Cortona

Slechts een half uur rijden van Villa Pellegrino is het Cortona dat van grote hoogte uitkijkt over het omringende landschap tot aan het Trasimenomeer. Deze beroemde Toscaanse plaats bestaat uit geplaveide straatjes, steile steegjes en middeleeuwse pleinen. Het stadje heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Etruskische en Romeinse tijd. Nog steeds zijn Etruskische muren en Romeinse overblijfselen te bewonderen. Daarnaast is de Duomo di Cortona een opvallende bezienswaardigheid.

Maar bovenal is Cortona een heerlijk oud Toscaans stadje om rond te dwalen door het historisch centrum. Geniet van de sfeer en proef de lokale keuken in een van de vele uitstekende restaurants.

Kortom, Villa Pellegrino is een perfecte locatie om je vakantie door te brengen. Naast de mooie accommodaties, die tot in de puntjes zijn verzorgd, is Villa Pellgrino een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze schitterende omgeving. Of je nu wilt genieten van het panoramische uitzicht over het Trasimenomeer, de pittoreske middeleeuwse dorpen in de buurt wilt ontdekken of de natuurlijke schoonheid wilt verkennen, hier vind je alles voor een onvergetelijk verblijf onder de Italiaanse zon.

Bekijk beschikbaarheid en reserveer

Boek Villa Pellegrino

0 reacties op “B&B Villa Pellegrino aan het Trasimenomeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.