Accommodaties Campania

Logeer in B&B Accademia 39 in Sorrento

Wij verblijven in de meest mooie accomodaties tijdens onze reizen door Italië. Graag tippen wij deze exlusieve Italiaanse vakantieverblijven voor je volgende reis naar Italië.

Boutique B&B Accademia 39

Accademia 39 is een verborgen boutique B&B in het hart van Sorrento. De zorgvuldig geselecteerde interieurs zijn uniek.

Accademia 39 is gelegen op de tweede verdieping van een gebouw uit de 18e eeuw waarin de beroemde tenor Caruso heeft gewoond. Met zorg zijn de oude elementen van het gebouw bewaard gebleven en zie je de lange geschiedenis terug in de typische tufstenen muren, hoge plafonds en originele Vietri tegels.

Exlusieve Italiaanse vakantieverblijven
Exlusieve Italiaanse vakantieverblijven
Exlusieve Italiaanse vakantieverblijven

Onverwachte details en kostbare accenten zijn persoonlijk samengesteld door de eigenaresse Alessandra Lucherini. Je vindt dit overal terug in de zes verschillende kamers, allen gelegen op dezelfde verdieping. Vanuit iedere kamer kijk je uit op het historisch centrum van Sorrento of op een citrusboomgaard, waar je een glimp kunt opvangen van de kust van Napels.

Gelegen in het historisch centrum van Sorrento

Gelegen op een strategisch punt in het oude stadscentrum zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Sorrento, de Golf van Napels en de Amalfikust makkelijk bereikbaar.

Het ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs en wordt geserveerd op het terras tussen 8.00 en 10.00 uur of indien gewenst in onze woonkamer. Het omvat een mix van zoete en hartige producten, kazen, vleeswaren, seizoensfruit, croissants, versgebakken cake en schuimige cappuccino’s.

Exlusieve Italiaanse vakantieverblijven
Exlusieve Italiaanse vakantieverblijven
Exlusieve Italiaanse vakantieverblijven

Wat te doen in Sorrento

Sorrento staat bekend om zijn prachtig historisch centrum en adembenemende uitzichten op de Golf van Napels en de Vesuvius. Hier zijn enkele suggesties voor bezichtigingen en activiteiten in Sorrento:

  • Wandel over het belangrijkste plein van Sorrento, Piazza Tasso dat wordt omringd door restaurants, cafés en winkels. Meng je tussen de inwoners en andere toeristen en beleef de lokale sfeer van het stadje.
  • Verken de smalle straatjes van het historisch centrum. Opvallend zijn de winkels met lokale producten waaronder keramiek.
  • Bezoek de kathedraal van Sorrento, gewijd aan Sint Filippus en Jakobus. De gevel is prachtig versierd.
  • Beneden Sorrento vind je het charmante Marina Grande met zijn kleurrijke vissershuizen en goede visrestaurants.
  • Wandel naar Villa Comunale en geniet van het uitzicht op de Golf van Napels.
  • Museumliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Museo Correale di Terranova. Het herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en meubels uit de 17e en 18e eeuw, evenals archeologische vondsten.
  • Maak een boottocht naar het prachtige eiland Capri, beroemd om zijn blauwe grot en schitterend landschap.
  • Wandelaars trekken erop uit en maken een wandeling langs de kust naar Positano. Onderweg word je getrakteerd op schitterende uitzichten.

Bekijk beschikbaarheid en reserveer

Boek Accademia 39

0 reacties op “Logeer in B&B Accademia 39 in Sorrento

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.