Ligurië Vakantieverblijf

Charming Hotel Le Nuvole in het hart van Genua

Hotel Le Nuvole in de stad Genova in Ligurië

Hotel Le Nuvole bevindt zich in het historisch centrum van de Ligurische stad Genua. Om precies te zijn ligt het in de oude stadswijk Maddalena en op steenworp afstand van de haven. Tijdens ons laatste bezoek aan Genua hebben wij enkele nachten verbleven in dit prachtige charming hotel.

Eind 2013 opende Hotel Le Nuvole de deuren na een renovatie van vijf 13e -eeuwse gebouwen die zijn samengevoegd. Met uitzicht op de kerk Santa Maria delle Vigne logeerden wij in een schitterende ruime kamer waar aan ieder detail is gedacht. Modern design is gecombineerd met details uit een ver verleden. De kamers zijn zorgvuldig in hun oude glorie hersteld.

Palazzi dei Rolli, UNESCO-Werelderfgoed

Deze palazzi waren in de 16e eeuw de residenties van adellijke families. Toen werden er prinsen, koningen en kardinalen ondergebracht als ze Genua bezochten. Dit is het eerste voorbeeld van hotellerie en tegenwoordig kan iedereen hier overnachten.

Een rondwandeling door de gebouwen vertelt een lange en rijke geschiedenis. Ze behoren tot de zogeheten Palazzi dei Rolli die in 2006 werden uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed.

Naast alle comfort zal iedere bezoeker verbaasd staan van de kostbare 18e -eeuwse decoraties die er te zien zijn. Het interieur van iedere kamer is uniek en heeft zijn eigen sfeer. Modern, eigentijds, chic en charme gaan hier hand in hand.

Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië
Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië
Charming Hotel Le Nuvole
Charming Hotel Le Nuvole
Charming Hotel Le Nuvole
Charming Hotel Le Nuvole
Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië
Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië
Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië
Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië
Charming Hotel Le Nuvole in Genua Ligurië

Boetieks, ambachtswinkels, bars en restaurants

Omdat Hotel Le Nuvole in het hart van Genua ligt, zijn veel bezienswaardigheden in handbereik. Het historisch centrum is nagenoeg autovrij en dat maakt een stadswandeling bijzonder aangenaam. Genua was ooit een maritieme grootmacht en herbergt daarom tal van prachtige historische gebouwen. Binnen een labyrint van smalle straatjes en waar hoge torenhuizen tegen elkaar aanleunen, bulkt het er van de boetieks, ambachtswinkels, bars en restaurants. Deze stad bruist van het leven en het is overal voelbaar. Steegjes komen uit op schilderachtige pleintjes en trappen verbinden de verschillende stadsdelen.

Bezienswaardigheden in de buurt van Hotel Le Nuvole

Aan de kade in de haven staat het Maritiem Museum van Genua en vertelt de belangrijke geschiedenis van deze havenstad. Vooral de tijd als Maritieme Republiek komt aan bod en worden er tal van boten tentoongesteld. Vanaf het dakterras heb je een waanzinnig uitzicht. Iets verderop bevindt zich het grootste aquarium van Europa. Beide musea zijn uitermate geschikt voor het hele gezin.

In de historische binnenstad kun je vanuit het hotel gemakkelijk naar Piazza De Ferrari lopen. Dit is een van de belangrijkste pleinen, opgesierd met zijn beroemde fontein en omringd met prachtige gebouwen. Hoogtepunt van Genua is absoluut de vinden in de Via Garibaldi, want deze straat behoort samen met de Via Balbi en Via Cairoli tot de zogeheten Le Strade Nuove. Aan weerszijde staan de gevels van diverse paleizen, onderdeel van Palazzi dei Rolli, te schitteren in het zonlicht.

Piazza De Ferrari in de Ligurische stad Genua

Hotel Le Nuvole ligt strategisch in het hart van Genua en is met zijn charmante kamers en hoffelijk personeel een absolute aanrader. Voor ons is dit charming hotel een vaste locatie geworden voor ieder bezoek aan deze bruisende Ligurische stad.

Boek hier

Boek Hotel Le Nuvole

0 reacties op “Charming Hotel Le Nuvole in het hart van Genua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.