Lombardije Vakantieverblijf

Logeren bij B&B Villa Il Maiale Bianco

B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije

B&B Villa il Maiale Bianco ligt strategisch tussen het Comomeer, het meer van Lugano en 10 km van de Zwitserse grens bij Arogna. Om precies te zijn, de charmante B&B bevindt zich in de groene vallei van Centro Valle Intelvi. Voor ons is Villa Il Maiale Bianco een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het Comomeer, een van de mooie bestemmingen van Noord-Italië.

De B&B Villa Il Maiale Bianco

De kamers en suite zijn smaakvol en met zorg ingericht. Authentieke details van de statige villa zijn behouden en voorzien van hedendaagse moderne voorzieningen. Word wakker van een adembenemend weids uitzicht op de omringende bergen. Laat je verwennen door een overheerlijk ontbijt geserveerd door de eigenaren Pieter en Wietske. Neem plaats in de charmante woonkeuken of buiten op het terras. De tuin is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de mooie natuurlijke omgeving. In overleg is het mogelijk om te dineren en je te laten verwennen met culinaire gerechten. 

B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije
B&B Villa Il Maiale Bianco Lombardije

Wandelingen, fietst- en autotochten

In de directe omgeving van Villa Il Maiale Bianco kun je prachtige wandelingen of fietstochten maken in een spectaculair berglandschap. Volg de mooie paden en laat je verrassen door adembenemende panorama’s en schilderachtige locaties. Voor golfliefhebbers zijn er maar liefst drie golfbanen in de buurt, waarvan de Golfclub Villa d’Este in Montorfano een van de oudste van Europa is.

Wij worden altijd blij van een avontuurlijke autotocht door de bergen. Vanuit de B&B rij je van het ene authentieke bergdorp naar het andere. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een tussenstop bij een bar of restaurant om de lokale traditionele keuken te proeven. Voor fijnproevers is het absoluut een walhalla.

Comomeer

Op ongeveer 10 minuten rijden ligt het Comomeer, omgeven door pittoreske dorpen en een schitterende vegetatie. Het is een van de mooiste meren van Italië en voor vele een droombestemming. Welk deel je ook kiest voor een bezoek, het Comomeer zal iedereen betoveren. Het eerste dorp, direct beneden aan de oever, is Argegno met zijn gezellige bars en terrasjes. Vanaf verschillende locaties vertrekken veerboten naar de meest mooie plaatsen. Varenna, Bellagio, Como en Menaggio zijn misschien wel de populairste. Dwaal door sfeervolle straatjes en geniet van een koffie of aperitief op een piazza. Ervaar hier het echte ‘la dolce vita’ gevoel.

Bellagio , Lado di Como, Comomeer

Iconische villa’s

Een hoogtepunt aan het Comomeer zijn de iconische villa’s die weerspiegelen in het glinsterende blauwe water. Villa Carlotta, Villa Melzi, Villa Monastero en Villa Balbianello zijn wereldberoemd en worden omgeven door de meest mooie tuinen. Daarnaast zijn er tal van andere culturele bezienswaardigheden zoals kerken en musea. Je zal een goede planning moeten maken, want de keuze is groot.

Comomeer Villa Balbianello

De Nederlandse eigenaren Pieter en Wietske staan voor je klaar met de beste tips voor de mooiste wandelingen, fietstochten, autoroutes, maar ook voor interessante plaatsen en goede restaurants.

B&B Villa Il Maiale Bianco is een absolute aanrader en een aantrekkelijk onderkomen waar het je aan niets ontbreekt. Het is een strategische tussenstop, maar beter voor een bezoek van meerdere dagen. Er is veel te zien en te doen, voor zowel avonturiers als mensen die op zoek zijn naar rust en/of culturele en culinaire hoogtepunten.

Ga naar de website

B&B Villa il Maiale Bianco

5 reacties op “Logeren bij B&B Villa Il Maiale Bianco

 1. Astrid en Henk Bolander

  Wij kunnen dat zeer zeker beamen. Hebben het reuze naar ons zin gehad. Niets was teveel gevraagd aan Pieter en Wietske.
  Super lekker ontbijt elke dag.
  Omgeving is prachtig en plaatsen aan het meer schilderachtig mooi.

 2. Ron de Wit

  2 jaar geleden via via terecht gekomen bij Wietske en Pieter. Dit jaar gaan we terug en ook wat langer dan de eerste keer.
  Wij verheugen ons op het ontbijt en de late middagborrel. Wietske en Pieter op mijn koffie-proeverij.

 3. Dankjewel voor jullie aanwezigheid. Het was fijn jullie te hebben leren kennen. En dat is waarom wij dit zijn gaan doen. Mensen leren kennen en met een Bed & Breakfast verwennen. 😊

 4. Jasperina en Marco

  Helemaal mee eens. Wij hebben vorig jaar onze eerste B&B ervaring gehad bij Pieter en Wietske en het was super.
  Kan het iedereen aanraden.

 5. Thea en Ben

  LA DOLE VITA !!!!!
  Dat is waar B&B Villa Il Maiale Bianco voor staat.
  Pieter en Wietske jullie zijn een TOP gastheer en gastvrouw.
  Wij zijn hier twee jaar op rij geweest en veel plezier beleefd.
  De omgeving is meer dan prachtig! Dank voor de uitstekende tips voor restaurants en uitstapjes in de omgeving.
  Wij komen zeker terug om te genieten van de mooie B&B en het heerlijke ontbijt.
  Pieter; bedankt voor het lekkere roereitje en de heerlijke cappuccino!!! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.