Emilia-Romagna Vakantieverblijf

Savhotel in Bologna, modern en trendy hotel

Savhotel in Bologna
DiscoverCars.com

Het Savhotel is een modern hotel in de stad Bologna. Het eerste wat opvalt is het trendy karakter van het hotel. De sfeervolle ruimtes zijn elegant en kleurrijk. Naast mooie comfortabele kamers is er een loungebar waar je kunt genieten van een aperitief of in het restaurant voor een heerlijk diner. Het Savhotel ligt in het hart van het Bologna Fair District en dichtbij het historisch centrum. Logeer in het Savhotel in Bologna.

De kamers van het Savhotel

De slaapkamers zijn modern ingericht en waar aan ieder detail is gedacht. Er zijn drie soorten kamers, Classic, Superior en Deluxe, te boeken met compleet ingerichte badkamers. Ze zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien.

Bijzonder aangenaam is het panoramisch terras met jacuzzi en solorium op de zesde verdieping. Hier word je beloond met een schitterend uitzicht over de stad en de omringende heuvels.

Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Savhotel in Bologna
Foto’s savhotelbologna

Historisch centrum van Bologna

Het historisch centrum van Bologna is vanaf het Savhotel gemakkelijk bereikbaar. Het beste wat je kunt doen is een wandeling maken onder de beroemde arcades naar Piazza Maggiore, het kloppend hart van de stad. Dit schitterende plein wordt omringd door prachtige palazzo’s waar je de beroemde Neptunus fontein kunt bewonderen. Pronkjuweel is de San Petroniokerk.

De stadsportieken zijn kenmerkend voor Bologna en staan sinds 2021 op de Werelderfgoedlijst. Een ander opvallend aspect van de stad zijn de torens. Tijdens de middeleeuwen domineerden er ruim 150 torens de skyline. Tegenwoordig zijn er nog maar slechts twintig van over, waarvan de Torre degli Asinelli en de Torre Garisenda de beroemdste zijn. Ze vormen het symbool van de stad.

Naast zo’n 60 km aan stadszuilen, prachtige pleinen en historische monumenten herbergt Bologna een ruime keuze aan musea. Iedere hoek van het centro storico verklapt een lange geschiedenis die nauw verbonden is met de eerste universiteit van Europa. Daarom is een bezoek aan Archiginnasio, het oudste deel van de universiteit, een must. Bijzonder charmant is het complex van Santo Stefano, bestaande uit een aantal kerken. De oudste dateert uit het jaar 392.

Bologna
Bologna
Bologna - Piazza Santo Stefano
Bologna - Tamburini

Lekker eten in Bologna

Natuurlijk mag lekker eten niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze culinaire stad. De keuken is wereldberoemd waarvan sommige gerechten wereldbekend zijn. Van lasagne tot tagliatelle en van Mortadella tot tortellini, er zijn veel gerechten en producten die hier vandaan komen. Maar er is natuurlijk veel meer dan alleen de beroemde Bolognese saus. Neem plaats in een van de vele restaurants en laat je verwennen met al dat lekkers wat de regio voortbrengt.

De fiets is populair in deze universiteitsstad en het Savhotel biedt een gratis fietsservice aan, waarmee je Bologna en omgeving nog sneller kunt verkennen.

Vier dagen Bologna is ruim voldoende om de stad te leren kennen. Het Savhotel beschikt over een eigen garage en dus ideaal als je met auto reist. De afstand tot Marconi Airport is slechts 11 minuten met de auto.

Bekijk beschikbaarheid en reserveer

Boek nu Savhotel

0 reacties op “Savhotel in Bologna, modern en trendy hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.