Emilia-Romagna Vakantieverblijf

Hotel Corona d’Oro in het hart van Bolonga

Hotel Corona d’Oro in Bologna
DiscoverCars.com

Hotel Corona d’Oro is een luxe hotel in het centrum van Bologna. Op steenworp afstand liggen vele bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Piazza Maggiore, de Neptunus-fontein en de twee torens, de symbolen van de stad.

Elegante sfeer van Hotel Corona d’Oro

Hotel Corono d’Oro is gehuisvest in een 13e -eeuws gebouw dat ooit in bezit was van de machtige familie Azzoguidi. 40 kamers zijn ingericht in klassieke stijl waar aan ieder detail is gedacht. Originele delen van het gebouw zijn door de tijd heen goed bewaard gebleven en de elegante sfeer is in iedere kamer voelbaar. Prachtige fresco’s in de suites op de eerste verdieping dateren uit de 15e eeuw en geven extra allure aan de vertrekken. De elegante hal in art nouveau-stijl is ontworpen begin 20ste eeuw.

De kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien met alle gemakken die je kunt verwachten in een hedendaags hotel. Elke kamer biedt een uniek uitzicht op de oude stad.

Het hotel huisvest een uitstekend restaurant met een mix van traditionele Italiaanse en typische Bolognese gerechten. Het is raadzaam om te reserveren, ook als je hotelgast bent.

Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro
Hotel Corona d’Oro

La Dotta, La Grassa en La Rossa

Bologna wordt door haar inwoners liefkozend La Dotta (de geleerde), La Grassa (de vette) en La Rossa (de rode) genoemd en maakt ze alle drie waar. La Dotta is te danken aan de universiteit, gesticht in 1088 en daarmee de oudste ter wereld. La Grassa verwijst naar de beroemde keuken met zijn vele gastronomische hoogtepunten. Producten en gerechten zoals lasagne, de Bolognesesaus, tortellini, bechamelsaus, mortadella en Parmazaanse kaas zijn slechts enkele die de wereld hebben veroverd. La Rossa verwijst naar de donkerrode kleur van de historische gebouwen en monumenten. De kleur van de stad geeft een warme sfeer in de levendige straten.

Bologna
Bologna
Foto’s gianluca_gio87

Historisch centrum van Bologna

Het historisch centrum ligt in aan je voeten als je verblijft in Hotel Corona d’Oro. Op loopafstand zijn de belangrijkste bezienswaardigheden bereikbaar. De monumentale Piazza Maggiore en de Piazza del Nettuno vormen het kloppend hart van Bologna. Deze twee pleinen liggen naast elkaar en worden omringd door schitterende historische gebouwen. Hier vind je ook het beroemde Neptunus-fontein en de Basiliek van San Petronio.

De Torre degli Asinelli en de Torre Garisenda vormen de symbolen van de stad. Wanneer je 498 traptreden van Torre degli Asinelli omhoogklimt, heb je vanaf 97 meter hoogte een spectaculair uitzicht over de stad.

Naast de torens zijn de arcades kenmerkend van Bologna. Kilometerslange zuilengangen verbinden de meest mooie bezienswaardigheden. De portieken staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ze zijn in diverse tijdperken gebouwd waarvan sommige prachtig versierd zijn met fresco’s en mozaïekvloeren en andere meer sober van kleur zijn. Een van de beroemdste portici-wandelingen is die naar de basiliek van San Luca. Vooral op zondag populair onder de inwoners.

De stad staat vol met schitterende architectonische wonderen, waarvan Archiginnasio er een van is. Dit historisch gebouw is onderdeel van de universiteit waar eeuwenlang colleges werden gegeven.

Het complex van Santo Stefano aan het gelijknamige plein heeft een unieke sfeer. Bovenop een oude heidense tempel zijn er door de eeuwen heen zeven kerken gebouwd. Dit oude deel middenin Bologna is bijzonder pittoresk.

Bologna
Foto pie.bernardini

Lokale markten, restaurants en bars

Op lokale markten en in tal van restaurants kun je genieten van overheerlijke lokale producten en gerechten. Daarnaast is er een ruime keuze aan bars waar de aperitivo populair is. Naast een goed glas wijn, een Aperol Spritz of een ander drankje worden allerlei kleine hapjes geserveerd. Wie de zogenoemde apericena neemt zal daarna niet meer ergens anders hoeven te eten.

Bekijk beschikbaarheid en reserveer

Boek Hotel Corona d’Oro

0 reacties op “Hotel Corona d’Oro in het hart van Bolonga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.