Lazio Stedentrip

Rome, de Eeuwige Stad

De Eeuwige Stad, opgericht op 21 april 753 v Chr., is al meer dan 2700 jaar een van de meest unieke plekken in de wereld. In Rome, vind je verspreid over 7 heuvels, oude ruïnes, meesterwerken uit de Renaissance en moderne architectuur. Geliefde filmlocaties zijn gebruikt bij beroemde kerken en romantische vergezichten. Er zijn ook zoveel mooie plekken te vinden! Wij geven een paar goede redenen om verliefd te worden op de hoofdstad van Italië.

Het Colosseum is wereldberoemd en is het symbool van Rome. Het werd over een periode van 10 jaar, tussen 70 en 80 na Chr., gebouwd. Het is het grootste amfitheater van de wereld. Op het hoogtepunt van het Romeinse Rijk konden er 55.000 toeschouwers kijken naar gladiatorengevechten.

2000 fonteinen

Rome is ook een waterstad bij uitstek. Wist je dat de stad meer dan 2000 fonteinen en kraantjes heeft die voor afkoeling en drinkwater zorgen? Struin door de stad en je stuit vanzelf op tal van pleinen waar een fontein staat. De een nog mooier of weelderiger dan de ander. De Trevi Fontein, beroemd gemaakt door de film van Fellini (La Dolce Vita, 1960) en talloze souvenir foto’s genomen door toeristen, behoort tot een van de grote fonteinen van de wereld. Het nam meer dan 30 jaar in beslag om de fontein te voltooien met een hoogte van 26 meter en ingewikkelde sculpturen. Vergeet geen muntje voor geluk in de fontein te gooien. Men beweert, dat er dagelijks meer dan 3000 euro in de fontein wordt gegooid.

Rome , de Eeuwige Stad Lazio
Rome , de Eeuwige Stad Lazio
Rome , de Eeuwige Stad Lazio

Een absolute must see is ook de Vier Rivieren Fontein op de Piazza Navona. De vier grote rivieren – de Ganges in Azië, de Nijl in Afrika, de Donau in Europa en La Plata in Zuid-Amerika – worden vertegenwoordigd door vier beelden die een indrukkende obelisk omringen. Op het plein kunnen bezoekers zich ook vergapen aan de Fontana del Moro en de imposante Fontana di Nettuno.

Naast alle architectonische prestaties heeft Rome nog iets waar wij zo van houden, la cucina. Het eten en in het bijzonder de pasta’s zijn onweerstaanbaar. Wij zouden zeggen, probeer ze allemaal en dan bij voorkeur in de traditionele trattoria’s. Loop weg van de grote hotspots en duik de kleine straatjes in voor de beter restaurants.

Pleinen

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van Rome zijn de pleinen. Verschillende overheden, beroemde architecten en kunstenaars hebben hun erfenis achtergelaten. Piazza di Spagna met de Spaanse trappen, Piazza della Rotonda, Piazza Venezia, Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo dei Fiori en natuurlijk de Sint-Pieter in Vaticaanstad zijn maar een paar om op te noemen voor een bezoek. Maar houd ook zeker de kleinere en minder bekende juweeltjes in de gaten, want iedere piazza heeft zijn schoonheid en charme.

Rome, ook wel Roma Caput Mundi genoemd, dateert uit 753 v Chr. en gelukkig zijn tal van oude ruïnes nog steeds te bezichtigen. Voor de liefhebbers van het antieke Rome is er genoeg te bezoeken. Het Colosseum, Forum Romanum, het Pantheon, Terme di Caracalla en de aquaducten zijn verwijzingen naar de keizerlijke glorie van de Eeuwige Stad.

Rome , de Eeuwige Stad Lazio

La dolce vita

Naast alle bezoeken van keizerlijke monumenten, barokke fonteinen en piazza’s maken wij altijd tijd vrij voor ‘la dolce vita’. Wandelend langs mooie boetieks in elegante straten, zoekend naar een koffie, lunch of diner op een van de mooie terrassen aan een van de vele pittoreske pleinen. Het maakt niet uit hoeveel tijd je hebt bij een bezoek aan Rome, tijd voor ‘la dolce vita’ is er altijd.

Rome Lazio

Paleizen, villa’s en prachtige tuinen

De schoonheid van Rome heeft altijd veel bezoekers uit alle hoeken van de wereld getrokken. Ook rijke adellijke families streken neer in de Eeuwige Stad, waardoor Rome bezaaid is met grote paleizen, villa’s en prachtige tuinen. De bekendste is natuurlijk Villa Borghese, gebouwd door de familie Borghese rond 1500. Tegenwoordig is dit een openbare tuin waar wij maar al te graag rondwandelen.

Absoluut een bezoek waard is het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel en het museum met een uitgebreide kunstcollectie. De vele hoogtepunten zijn te combineren met een klim naar te top van de koepel van de Basiliek, voor een panoramisch uitzicht op het Sint Pietersplein en de skyline van Rome.

Een wandeling langs de rivier de Tiber brengt ons langs Castel Sant’Angelo, volgens ons enigszins over het hoofd gezien, en naar de gezellige wijk Trastevere. Hoewel sommige zeggen dat de wijk langzaam zijn Italiaanse karakter verliest, als gevolg van de toenemende populariteit van Amerikanen en het internationale studentenleven, wordt deze wijk nog steeds door de Romeinen als een van de mooiste beschouwd. Verlies jezelf in de smalle kronkelende straatjes en duik een authentieke Romeinse trattoria binnen en je zal ontdekken waarom iedereen zo gek is op deze ‘magnifico quartiere’.

Hotels in Rome

Booking.com

0 reacties op “Rome, de Eeuwige Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.