Toscane Vakantieverblijf

Logeer in Hotel Villa San Michele dichtbij Lucca

hotel villa san michele in lucca toscane

Hotel Villa San Michele ligt ondergedompeld in de groene heuvels van Toscane en dichtbij het historisch centrum van Lucca. Dit elegante hotel is gehuisvest in een 15e -eeuwse villa waar historische details met moderne voorzieningen naadloos in elkaar overgaan. Hotel Villa San Michele heeft alles in huis voor een optimaal verblijf waar je helemaal tot rust kunt komen.

Kamers, ontbijt en diner

Er is een keuze uit een vijftal verschillende kamers en suites die uitzicht bieden op het omliggende park. Alle kamers zijn voorzien van uitstekende bedden en de beste meubels. Begin de dag met een heerlijk ontbijt buiten op het terras, omringd door het groen van een schitterende tuin. Diner onder kroonluchters en originele fresco’s. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke lokale geneugten gecombineerd met een verfijnde hedendaagse keuken.

Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane
Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane
Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane

De loungebar is versierd met fresco’s uit de 15e eeuw en biedt uitzicht op het buitenterras en de tuin. Hier kun je genieten van een heerlijke koffie, aperitief of cocktail. Natuurlijk is er een ruime keuze aan prestigieuze Toscaanse wijnen.

Het omringende park van het hotel is gerenoveerd met behoud van de aanwezige bomen. Midden in een olijfgaard bevindt zich een zwembad met zonneterras. Onthaast en luister naar zingende vogels in de tuin. Tussen het zwemmen door kun je slenteren tussen magnolia’s, camelia’s en mediterrane dennenbomen.

Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane
Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane
Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane
Hotel Villa San Michele in Lucca Toscane

Hotel Villa San Michele biedt verschillende activiteiten aan

  • Je kunt een rondwandeling maken in de omringende heuvels onder begeleiding van een gids.
  • Doe mee aan een kookworkshop onder leiding van de chef onder het genot van een goed glas wijn.
  • Elke dinsdag wordt er in de kelder van het hotel een wijnproeverij gehouden met lokale producten.
  • Boek een halfpension inclusief twee gangen naar keuze en een dessert, exclusief drankjes.

Omgeving van Hotel Villa San Michele

Hotel Villa San Michele ligt dichtbij het historisch centrum van Lucca, een van de mooiste Toscaanse steden. Het centrum herbergt zoveel religieuze gebouwen dat het ook wel bekend staat als de stad met honderd kerken. Omdat Lucca al gesticht werd door de Etrusken en daarna werd bestuurd door de oude Romeinen bezit de stad een keur aan monumenten uit diverse tijdperken.

Toscaanse stad Lucca

Bijzonder fraai is Piazza dell’Anfiteatro met zijn elliptische vorm omdat het gebouwd is op de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De piazza wordt omringd door geel en okerkleurige gebouwen. Je kunt enkele torens beklimmen en genieten van spectaculaire panorama’s. Er zijn diverse kerken te bezichtigen en natuurlijk is er een ruime keuze aan leuke bars en goede restaurants. Vooral ’s avonds is een bezoek aan Lucca aan te bevelen, waar je kunt genieten van het echte ‘la dolce vita’.

Niet ver van het hotel ligt de stad Pisa en kun je neerstrijken op een van de vele stranden. Wij hebben genoten van de minder bekende groene streek Garfagnana waar slingerwegen je naar schilderachtige dorpen leiden.

Kortom een verblijf in hotel Villa San Michele is uitstekend te combineren met het beste wat de provincie Lucca en Pisa te bieden hebben.

Boek hier hotel Villa San Michele

Boek Villa San Michele

0 reacties op “Logeer in Hotel Villa San Michele dichtbij Lucca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.