Lombardije Vakantieverblijf

Logeren bij B&B Carpe Diem in Solferino

B&B Carpe Diem in Solferino

B&B Carpe Diem ligt midden in het stadje Solferino, dichtbij het Gardameer. Het is een ideale uitvalsbasis om te genieten van de mooie groene omgeving dichtbij tal van de meest mooie Italiaanse bestemmingen. Niet alleen het Gardameer ligt in handbereik, maar ook de steden als Verona, Mantua en Brescia. Wij hebben volop genoten van de gastvrijheid van de Belgische gastvrouw An en haar Italiaanse echtgenoot Mauro. Maak kennis met B&B Carpe Diem.

Charmante B&B Carpe Diem

De charmante B&B Carpe Diem bestaat uit 3 gastenkamers waar het je aan niets ontbreekt. Iedere morgen wordt er een overheerlijk ontbijt gereserveerd in het gastenverblijf of bij mooi weer op het terras met schitterend uitzicht. De eigenaren An en Mauro kennen de omgeving als geen ander en geven je de beste tips over mooie bestemmingen en goede restaurants.

B&B Carpe Diem
B&B Carpe Diem
B&B Carpe Diem Solferino
B&B Carpe Diem Solferino
B&B Carpe Diem Solferino
B&B Carpe Diem Solferino
B&B Carpe Diem Solferino
B&B Carpe Diem Solferino
B&B Carpe Diem Solferino
Foto’s ©B&B Carpe Diem

Historische wandeling in Solferino

Wij hebben genoten van de historische wandeling in Solferino waarbij An ons langs interessante en boeiende plaatsen bracht. Wie in de geschiedenis duikt van Solferino, maar zeker ook in die van Italië, komt erachter dat hier een belangrijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. We hebben het over de Slag van Solferino, een van de bloederigste veldslagen uit de Italiaanse geschiedenis. Op 24 juni 1859 vond hier de Tweede Italiaanse Onafhankelijkheidsoorlog plaats. Precies hier in Solferino versloeg het Frans-Piemontese leger het Oostenrijkse leger dat uiteindelijk leidde tot de eenwording van Italië. Deze wandeling is een absolute aanrader!

Voor de begeleide wandeling en reservering kunt u contact opnemen met An via WhatsApp:  0039 331 111 69 31. In principe (bij minimum vier deelnemers) gaat de wandeling in het zomerseizoen door op zondag van 10u30 tot 12u30.

Solferino
Solferino
Solferino

Groene omringende omgeving van B&B Carpe Diem

De groene omringende heuvels rondom Solferino nodigen uit voor een wandeling of fietstocht. De vruchtbare streek bestaat uit glooiende heuvels, vlaktes, meertjes, bossen, wijngaarden en weilanden. Mooie paden verbinden de historisch authentieke dorpen. Bijzonder pittoresk zijn Borghetto sul Mincio, maar zeker ook Castellaro Lagusello. Wandel door de geplaveide straatjes en geniet van overheerlijke lekkernijen in een lokale bar of trattoria.

B&B Carpe Diem
B&B Carpe Diem Solferino

Gardameer

De B&B ligt ten zuiden van het grootste meer van Italië, het Gardameer. Binnen een half uur bereik je Peschiera del Garda, Sirmione of Descenzano del Garda. De kleurrijke dorpen liggen aan de zuidoever van het meer ondergedompeld in een betoverend landschap. Elk dorp heeft zijn unieke karakter met tal van historische monumenten, maar ook gezellige straatjes waar je kunt flaneren, winkelen of lekker eten. Daarnaast is het Gardameer ook een uitstekende bestemming voor outdoor liefhebbers waar je kunt zeilen, windsurfen en kajakken.

Sirmione gardameer
desenzano sul garda gardameer

Verona

De Noord-Italiaanse stad Verona is onlosmakelijk verbonden met het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Maar er is natuurlijk meer dan alleen Shakespeare’s erfenis, want het historisch centrum van Verona staat niet voor niets sinds het jaar 2000 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Indrukwekkende monumenten verklappen de lange geschiedenis van de stad. Bewonder het goed bewaarde Romeinse amfitheater, beter bekend als de Arena di Verona, middeleeuwse architectuur, mooie pleinen en elegante straten.

De markt op Piazza delle Erbe in Verona

Mantua

Mantua is een andere stad die een bezoek waard is. Sinds 2008 staat het historisch centrum op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en herbergt een rijk historisch en cultureel erfgoed dat eveneens teruggaat tot het Romeinse Rijk. Geplaveide straatjes begeleiden je langs schitterende monumenten waaronder Palazzo Ducale en Palazzo T. De terrasjes die uitkijken op levendige piazza’s zijn uitnodigend voor een kop koffie of aperitief. Omdat de stad enigszins in de schaduw ligt van Verona, wordt Mantua minder druk bezocht en is daarom lang niet zo druk.

Mantua

Brescia

Samen met de stad Bergamo is Brescia dit jaar uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Italië. Tijdens het Romeinse Rijk werd Brescia Brixia genoemd en hebben de Venetianen na 1500 de stad verder ontwikkeld. De prachtige Piazza della Loggia vormt het hart van Brescia, een plein omringd door elegante Renaissance paleizen met als blikvanger het stadhuis. Bijzonder mooi is de oude kathedraal van Brescia bestaande uit een mix van romaanse en gotische stijlen. Ook deze stad zit vol bars en restaurants waar je kunt genieten van de beste lokale gerechten en bijpassende wijnen.

Brescia

B&B Carpe Diem is een fantastische plek dichtbij veel interessante plaatsen voor diverse uitstapjes. Combineer al het goede wat deze charmante B&B te bieden heeft met culturele en avontuurlijke trips in de directe omgeving. Gastvrouw en eigenaresse An staat voor je klaar voor onvergetelijke Italiaanse belevenissen. 

Ga naar de website

B&B Carpe Diem

0 reacties op “Logeren bij B&B Carpe Diem in Solferino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.