Gardameer

Ontdek de perfecte Gardameer-ervaring met Gustocamp en Tickets & Tours

Gardone Riviera aan het Gardameer

Het Gardameer is een ideale bestemming voor iedere vakantie. Het grootste meer van Italië heeft veel te bieden. Een ultieme ervaring is luxe kamperen en genieten van de prachtige omgeving zodanig dat je het comfort van thuis of dat van een hotel niet zult missen. Dit meer is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bestemming met een enorm groot aanbod van activiteiten. Ontdek de perfecte Gardameer-ervaring met Gustocamp en Tickets & Tours, waar wij luxe kamperen en tal van activiteiten hebben gecombineerd voor een top vakantie voor jong en oud.

Gustocamp en Camping Eden

Een mooiere plek kunnen wij ons niet wensen. Van uit onze luxe stacaravan van Gustocamp hebben we een adembenemend uitzicht over de baai van Salò. ’s Morgens met een kop koffie op de veranda turen onze ogen langs de contouren van de tegenoverliggende bergen. ’s Avonds verandert de lucht in een explosie van kleuren wanneer de zon ondergaat.

We verblijven op Camping Eden in San Felice del Benaco, dichtbij het mooie plaatsje Salò gelegen aan de westelijke oever. De kleinschalige terrassencamping is een ideale uitvalsbasis om het Gardameer te verkennen, maar ook om te genieten van hoogwaardige faciliteiten. Kinderen kunnen een duik nemen in twee zwembaden met glijbanen. Er is een ligweide, een cocktailbar en een uitstekend restaurant waar wij iedere avond verwend werden met overheerlijke gerechten.

Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours

We verblijven met Gustocamp die luxe kampeervakanties aanbiedt op topcampings in Italië en Oostenrijk. Van het Gardameer tot aan de Adriatische Kust en Toscane is er een groot aanbod van luxe stacaravans en stijlvolle tenten. Net als onze stacaravan zijn ze allemaal voorzien van alle comfort die je wenst tijdens je vakantie.

Tickets & Tours

Tijdens ons verblijf aan het Gardameer maken we maar al te graag gebruik van het grote aanbod van diverse activiteiten die Tickets & Tours aanbiedt. Via de Holli-app kun je snel bekijken wat er allemaal te doen is. Overzichtelijk wordt het complete aanbod getoond in de omgeving van jouw vakantiebestemming. Van wijnproeverijen tot pretparken en van paragliden tot wakesurfen. Maar het aanbod blijft niet alleen rond het Gardameer, je kunt ook verschillende kaarten en toegangsbewijzen kopen voor tours in Venetië, naar de Venetiaanse eilanden tot een Vespa-tour in de Prosecco-heuvels.

Koop vooraf toegangsbewijzen via de Holli-app of via de website. Zo ben je zeker van je toegang en bespaart het je de wachtrijen bij kassa’s. Tevens biedt Tickets & Tours kortingen. Wie wil dat niet?

Salò

Op steenworp afstand van Camping Eden ligt het historische stadje Salò met zijn adellijke paleizen die uitkijken op de gelijknamige baai. In de afgelopen honderd jaar heeft het zijn welverdiende reputatie als internationaal toeristenoord verdient. Salò staat ook bekend om een van de mooiste boulevards. Voor ons is dit een van onze geliefde plekken aan het Gardameer voor een aperitief direct aan de oever van het meer.

Maar Salò biedt meer, want wie een rondwandeling maakt door de mooie straatjes passeert tal van winkels, bars en historische paleizen. Mooi is Palazzo del Podesta, gebouwd in 1524. Bezoek zeker de kathedraal van Sant’Annunziata dat oprijst in het oudste gedeelte van het plaatsje. Wij dwalen door de straatjes en bewonderen de vele statige huizen en een opeenvolging van elegante winkels.

Salò

Hop-On Hop-Off

Vanaf de kade vertrekken dagelijks veerdiensten naar andere plaatsen rond het meer. Via Tickets & Tours koop je een Hop-On Hop-off kaartje voor de gehele dag en jij bepaalt zelf waar je op en afstapt. Dit is zeker in de zomer een goede keuze om je te vervoeren, want de wegen rondom het Gardameer kunnen erg druk zijn en dan hebben we het nog niet gehad over parkeren. Een ander grandioos voordeel is het schitterende uitzicht vanaf het water op de kust. Kleurrijke dorpen weerspiegelen in het water en worden omgeven door cipressen, olijfbomen en oleanders. Mooiere foto’s kun je er niet maken.

E-boot

Via Tickets & Tours stappen we in het charmante haventje van San Felice del Benaco op een e-boot voor een vaartocht van 2 uur. Het is een ideale manier om van de mooie omgeving te genieten. Het bootje is gemakkelijk te bedienen en glijdt geluidloos door het water. We zetten eerst koers naar het Konijneneiland om door te varen naar Isola del Garda dat ook wel Isola Borghese wordt genoemd. Het is het grootste eiland van het Gardameer en ligt op slechts 200 meter van de kust.

Mooi is de statige en elegante Venetiaanse Villa Ferrari omringd door een schitterende tuin. De villa werd in de vroege jaren van de vorige eeuw gebouwd. Een rondwandeling verklapt een lange geschiedenis van het eiland. Zo werd het al bewoond in de Romeinse tijd, was het een toevluchtsoord voor piraten en voor een bepaalde tijd verbleven hier monniken met een hermitage van St. Franciscus van Assisi.

Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours

Rocca di Manerba

Niet ver van het idyllische haventje van San Felice del Benaco wacht onze volgende bestemming. Via slingerwegen rijden we door een prachtig landschap en zetten koers naar Rocca di Manerba. Vanaf een imposante rotspunt heb je een waanzinnig uitzicht over het blauwe meer. Dit is de plek waar de ruïne van het Kasteel van Manerba zich bevindt, maar waar je ook prachtige wandelingen kunt maken in het natuurreservaat.

De ruïne van het kasteel is goed bereikbaar en er zijn diverse wandelroutes. Dit gebied staat bekend om zijn weelderige mediterrane vegetatie, kliffen en rotsformaties. Vanaf diverse punten kun je genieten van de meest mooie panorama’s.

Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours

Wijnproeverij

Met een wijnproeverij maak je ons altijd blij. Zeker als je daarbij ook nog meer te weten komt over de specifieke wijn. Via Tickets & Tours ontdekken we alles over de eeuwenoude wijngeschiedenis aan het Gardameer bij Cantine Franzosi in Peugnago, vlakbij Salò. Tijdens de rondleiding door het bedrijf van deze wijnmakerij krijgen we een duidelijke uitleg over het gehele proces van wijn maken, de geschiedenis, geografische locatie en natuurlijk over het familiebedrijf zelf.

Na de rondleiding proeven we vijf geselecteerde wijnen zoals bijvoorbeeld de mousserende wijn Rosé Brut, een witte Lugano DOP wijn, een REBO IGP rode wijn en enkele meer. Overheerlijk zijn de lokale vlees, kaas en broden die erbij geserveerd worden. Daarna is het de beurt aan het proeven van 4 soorten olijfolie en tot slot een Limoncello en Grappa.

Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours
Gustocamp en Tickets & Tours

Gardone Riviera

We maken een wandeling langs de charmante boulevard van Gardone Riviera met zijn winkels, cafés en restaurants. Nog mooier wordt het als je naar Gardone Riviera Alta gaat, dat zoals de naam al zegt iets hoger ligt. Je kunt de trap nemen of met de auto naar boven rijden en daar parkeren. Het oude centrum is een lust voor het oog met zijn bougainvilles aan de kleurrijke gevels van de oude huizen. We drinken een café op een terras van een klein lokaal barretje voor we de straatjes verkennen.

Het mooie dorp staat niet voor niets op de lijst van ‘I Borghi più belli d’Italia’, oftewel de mooiste dorpen van Italië. Naast de straatjes herbergt het plaatsje ook een paar bijzondere bezienswaardigheden waaronder het Vittoriale degli Italiani, de voormalige residentie van de Italiaanse dichter en schrijver Gabrielle d’Annuzio. Het gehele complex bevat nu een museum, park, verschillende gebouwen en zijn graf. Bijzonder fraai is de tuin.

Een ander opmerkelijke tuin is de botanische tuin van Hruska die door André Heller verder is uitgebreid en verfraaid met een grote verscheidenheid aan plantensoorten uit de hele wereld.

Wakesurfen

Voor degene die van waterpret houden en een adrenalinekick moeten zeker gaan wakesurfen. In Manerba del Garda stappen we op de boot bij Jana en Petr, eigenaren en instructeurs op het gebied van wakesurfen, maar ook voor efoil, classic foil, jetsurf en paddleboards. De moderne boot is zo gemaakt dat het tijdens varen een golf creëert waar je overheen surft. Zo kun je eindeloos wakesurfen over het heldere water en jezelf omringen door de schitterende omgeving van het meer.

Het wakesurfen is een sensatie en geschikt voor iedereen. Met uitstekend materiaal ga je het water op en volg je instructies op van de kapitein en instructeur. Ook als je geen ervaring hebt zul je versteld staan hoe snel je op de surfplank staat en over de eindeloze golf surft. Dit is natuurlijk leuk voor het hele gezin of met je vrienden. Beste tijd is twee uur voor twee personen, zodat je elkaar kunt afwisselen en even op adem kunt komen. Bekijk snel het aanbod via Tickets & Tours voor de beste prijs.

Gustocamp en Tickets & Tours Wakesurfen
Gustocamp en Tickets & Tours efoil

Gardaland, Sea-Life en Parco Natura Viva Lake Garda Zoo

Een leuk dagje uit voor het gezin en waar je zeker de kleintjes en de jeugd blij mee zal maken zijn de pretparken direct gelegen aan het Gardameer. De grootste en bekendste is natuurlijk Gardaland. Dit pretpark herbergt meer dan 40 spannende attracties waaronder een grote keuze uit de meest spannende achtbanen. Voor de kleintjes zijn er avonturen te beleven in Fantasy Kingdom en worden er diverse shows opgevoerd. Tip: het kan er erg druk zijn, koop daarom Skip the Line tickets en je adrenaline rit kan direct beginnen.

Via Tickets & Tours heb je 17 euro korting op je toegangskaart bij Gardaland!

Na een stoot adrenaline van alle achtbanen kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Sea-Life. Allerlei soorten zeedieren leven in prachtige aquaria. Er is zelfs een transparante zeetunnel waar haaien en roggen recht boven je zwemmen. Tip: zeker een aanrader tijdens regenachtige dagen.

Wil je meer leren over het dierenrijk, breng een bezoek aan Parco Natura Viva Lake Garda Zoo. In deze dierentuin leven meer dan 1500 dieren. Een goed bewegwijzerd pad leidt bezoekers langs diverse thema’s, zoals dieren die leven in Azië, Afrika, Zuid-Amerika enz. In een ander gedeelte van het park is het mogelijk om met de auto een ‘safari’ te maken. In je eigen auto maak je een boeiende rit van zo’n 40 minuten en rij je vlak langs tal van wilde Afrikaanse dieren.

Gustocamp en Tickets & Tours

Sirmione Peninsula boot toer

Sirmione is een van de populairste plaatsen aan het Gardameer. Het dorp ligt op het uiteinde van het gelijknamige schiereiland. Mooi zijn de geplaveide straatjes van het historisch centrum en het Scaliger-kasteel dat lijkt te drijven op het water. Maar er is nog een manier om het schiereiland te verkennen, namelijk via een excursie per boot die iedere dag vertrekt vanuit het haventje. De kapitein, tevens ook de gids, vertelt je duidelijk over de geschiedenis van Sirmione.

De kleuren zijn werkelijk prachtig. Met op de voorgrond het heldere turquoise water en op de achtergrond het silhouet van Sirmione. Je vaart langs de dorpskern, de beroemde Grotte di Catullo en de mooie strandjes. Een 2000 jaren lange geschiedenis gaat aan je voorbij. Wij waren verrast door deze boottrip. We hebben vaak het dorp en schiereiland bezocht, maar op deze manier kijk je weer heel anders naar Sirmione. Boottickets zijn verkrijgbaar via Tickets & Tours.

Gustocamp en Tickets & Tours

Hoe vaak we het Gardameer ook hebben bezocht, het blijft voor ons een heerlijke bestemming. Omdat er zoveel te doen is, raken wij er nooit uitgekeken. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Van jong tot oud en van klein tot groot. Voor koppels, families of groepen. Ook nu werden we weer verrast met nieuwe ontdekkingen en hebben we genoten van de mooi uitgeruste accommodatie van Gustocamp, op een werkelijk waanzinnig mooie plek met een uitzicht dat we niet snel meer zullen vergeten.

Via Tickets & Tours hebben we meer leren kennen van de prachtige schoonheid van het meer. Op het water, tijdens een fantastische wijnproeverij en avontuurlijke hogesnelheidsritten in de meest spectaculaire rollercoasters. Maak gebruik van de tickets in de Holli-app of via de website. Het bespaart je wachten bij de toegangspoorten en je bent zeker van een toegangsbewijs. Daarbij worden er ook nog eens hoge kortingen gegeven. Wie wil dat niet?

Ga naar de website

Gustocamp

Ga naar de website

Tickets & Tours

0 reacties op “Ontdek de perfecte Gardameer-ervaring met Gustocamp en Tickets & Tours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.