Lazio Stedentrip

Trastevere en Testaccio

Rome is altijd een feest om te bezoeken. De stad met zijn rijke historie heeft ook zoveel te bieden. Hoe vaak we er ook komen, we blijven foto’s schieten op iedere hoek van de straat. Overal om je heen zie je wel een bezienswaardigheid. De stad gebouwd op zeven heuvels, gelegen aan de rivier de Tiber heeft zoveel te bieden, dat je soms niet weet waar te beginnen. Ontdek samen met ons twee totaal verschillende wijken, Trastevere en Testaccio.

Testaccio

Een paar haltes van het Colosseum vandaan ligt de wijk Testaccio. De geschiedenis van de wijk is rijk en gevarieerd. Wanneer je hier rondloopt valt al snel een heuvel op, de Monte Testaccio. Een heuvel bestaande onder andere uit oude gebroken potten van aardewerk, die in de oudheid werden gebruikt voor het vervoer van olijfolie. Later tijdens de Middeleeuwen werd de Monte Testaccio gebruikt voor verschillende vieringen en was het een perfecte plaats voor het houden van wijnkelders. Tegenwoordig zitten er in de kelders gezellige restaurants en bars gevestigd.

Testaccio is ook de plek waar vroeger het beroemde slachthuis Mattatoio stond. Tegenwoordig is het oude slachthuis een plek van groot cultureel belang, waar verschillende workshops, evenementen en tentoonstellingen worden gehouden. Een kunstgalerie is te bezichtigen. Het wordt lang niet zo druk bezocht als vele andere in de stad, omdat niet veel toeristen de wijk bezoeken.

In de schaduw van de 30 meter hoge piramide, het graf van de edelman Cestius, ligt een park en een begraafplaats. Je ziet er de bezoekers en de lokale bevolking kuieren over de onverharde wegen tussen de subtropische planten en bomen. Een ideale plek om even de drukke stad te ontvluchten.

Foto @giorgioteti

Het is een gezellige hippe wijk waar de locals na het shoppen op de markt genieten van een gelato. Testaccio staat bekend om zijn markt. Het is fantastisch om hier rond te lopen tussen de vele marktkramen met verse en lokale Italiaanse producten. Gerechten van vleeswaren, augurken, pesto, groenten en fruit staan voor je uitgestald. Mensen die van echt lekker eten houden zullen zich hier helemaal thuis voelen, want Testaccio is beroemd om zijn goede restaurants en traditionele Romeinse keuken. Men zegt dat je in Testaccio nog het ‘echt Rome’ proeft en beleeft.

Trastevere

Trastevere is een middeleeuwse wijk gelegen aan de westoever van de Tiber. De bewoners van deze oude volksbuurt beschouwen zich als de enige ware Romeinen. Hoewel sommige zeggen dat de wijk langzaam zijn Italiaanse karakter verliest, als gevolg van de toenemende populariteit van de toeristen, zijn veel Romeinen nog steeds van mening dat het een van de mooiste wijken van Rome is. Wij verdwalen met alle plezier door de charmante geplaveide straatjes met gezellige terrasjes, bars, restaurants en winkeltjes.

In het hart van Trastevere vind je de Piazza di Santa Maria. Zowel de locals als de toeristen zijn gecharmeerd van dit autovrije plein met haar restaurants, bars, het fontein en de Santa Maria kerk. De kerk heeft mooie mozaïeken uit de 12de eeuw die je kunt bewonderen.

Rome, Lazio
@afrenchieinrome Trastevere Rome Lazio
Rome, Lazio
@giovannini_cristina Rome Lazio Trastevere
@giovannini_cristina Rome Lazio Trastevere 1
@giovannini_cristina Rome Lazio Trastevere 3
@anto81nio Trastevere Rome Lazio
@@marina.cleo Rome Lazio Trastevere
Trastevere, Rome, Lazio
@alisaanton Rome Lazio Trastevere…
@alisaanton Rome Lazio Trastevere
@alisaanton Rome Lazio Trastevere 2
@alisaanton Rome Lazio Trastevere 1
previous arrow
next arrow

Natuurlijk kun je heerlijk eten in de schilderachtige wijk Trastevere. Er zijn tal van pizzeria’s, cafés en trattoria’s waar je smakelijke pastagerechten kunt proeven zoals, arrabbiata, amatriciana en carbonara. Tip: proef de caciofi alla giudia, gebakken artisjokken op Joodse wijze, in Da Enzo.

Trastevere is de ideale plek voor een aperitvo of na een diner nog wat te drinken op een terras en te kijken naar voorbijgangers. Heb je nog geen zin om weg te gaan, dan stap je binnen in een van de vele hippe bars waar het vaak gezellig druk is. De wijk staat bekend om een bruisend nachtleven.

Het is een beleving Testaccio en Trastevere. Twee totaal verschillende wijken met ieder hun eigen karakter. Diegene die de wijken hebben bezocht snappen ons. Meer Rome?

Hotels in Rome

Booking.com

6 reacties op “Trastevere en Testaccio

  1. Tinka Pothaar

    Ik heb weer genoten, dank jullie wel!

  2. Norma Hofstee

    Prachtige foto’s heerlijke sfeer. Staat op onze lijst proberen nog dit jaar. Suggesties voor een leuk kleinschalig hotel in trastevere?
    Groet
    Norma Hofstee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.