Stedentrip Veneto

Verona, de stad van de liefde

DiscoverCars.com

Op een steenworp afstand van het Gardameer ligt Verona. Met meer dan 250.000 inwoners is het na Venetië, de 2de grootste stad in de regio Veneto. Verona heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot voor de Romeinse tijd. Het is een van de meest fascinerende kunststeden van Italië. Het oude centrum staat dan ook op de UNESCO World Heritage Site vanwege haar schoonheid en historisch belang. De straten liggen nog steeds in het oorspronkelijke Romeinse patroon. De pleinen en paleizen eromheen zijn schitterend. En dan zijn er de stijlvolle winkels en de vele restaurants. Wij nemen je mee voor 1 dag naar de stad van de liefde. Eigenlijk is dit te kort, een lang weekend zou beter zijn.

Natuurlijk kunnen we er niet omheen door te praten over… Oh, je dacht dat we het over Romeo en Juliet zouden hebben? Nou, eigenlijk is er een andere, meer prominente familie, naast de Montagues en de Capulets. De bekende Scala familie domineerde namelijk meer dan 127 jaar Verona in de 13e en 14e eeuw. Tot ver in de regio Veneto was de familie heer en meester. Castelvecchio, het onderkomen van de famiglia della Scala, dat in Verona staat, is vandaag de dag een museum. Het Civico Museo d’Arte is een van de belangrijkste in Noord-Italië. In het kasteel wandel je door de geschiedenis van de stad.

Piazza delle Erbe

Verona werd ook geregeerd door Milaan, Frankrijk en Oostenrijk, voordat het werd verenigd met de rest van Italië in 1866. De Venetiaanse leeuw markeert de lange periode van de Venetiaanse overheersing. Het is een goed zichtbaar en onmiskenbaar symbool van deze historische stad. De Colonna di Lion staat nog steeds op de Piazza delle Erbe in het kloppend hart van Verona. De mooie en historische piazza wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld. Het wordt omringd door middeleeuwse torens en gebouwen, maar ook winkels, kraampjes, cafés en galeries, die ervoor zorgen dat je hoofd blijft draaien. Voor ons is deze piazza altijd een moment om een terrasje ‘te pakken’ en te genieten van een café of aperitivo.

Romeinse Arena

Eén van de meest gerenommeerde bezienswaardigheden van Verona is haar beroemde Romeinse Arena. Bijna 2000 jaar oud en het 3de grootste amfitheater ter wereld. Het is een van de best bewaarde theaters uit die tijd, gelegen aan de grootste piazza, Piazza Bra. Het bood ruimte aan een populair tijdverdrijf: de gladiatorengevechten, voor een publiek van wel 30.000 mensen, bijna de hele toenmalige bevolking van de stad. Het gebouw is niet alleen het symbool van de stad, het is nog steeds in gebruik. Tegenwoordig is het een populaire plek voor opera’s en concerten.

@dralbarjas Verona, Veneto
@blogsognoitaliano Verona, Veneto piazza blog
@taglia1965 Verona, Veneto piazza
@valeria_musolla Verona, Veneto
Verona-Veneto
Verona-Veneto
@m_a_f_f_o Veneto , Verona
@m_a_f_f_o Verona Veneto panorama avond
Verona-Veneto
Verona-Veneto
Verona-Veneto
Verona-Veneto
@m_a_f_f_o Verona Veneto view
Verona-Veneto
previous arrow
next arrow

Romeo en Juliet

Je kunt er natuurlijk niet omheen, wanneer je aan Verona denkt, denk je ook aan Romeo en Juliet. We lopen over de Via Mazzini naar het Casa di Giulietta. Als je de poort binnenloopt, vallen direct de briefjes en graffiti op. Maar ook de drukke menigte rond het bronzen beeld op de binnenplaats. Ook al is de tragedie niet waargebeurd, op het balkon dat aan het huis hangt werd een prachtige romantische scène gespeeld.

Weids uitzicht over Verona

Verdwalen in Verona is geen straf. Loop door de mooie straten richting de rivier de Adige. Je komt onderweg verschillende kerken en monumenten tegen. Een aanrader is het beklimmen van de Torri dei Lamberti. Na een flinke klim wordt je getrakteerd op een weids uitzicht over Verona en de heuvels. Bellissima! Tegen de oude stadsmuur zitten meerdere betaalbare restaurantjes. Wij gaan ervoor, want er moet toch ook gegeten worden.

Tips:

 • Koop een Verona Card. Deze goedkope kaart is drie dagen geldig en geeft vrij toegang tot het openbaar vervoer, historische gebouwen en musea.
 • Bezoek De Duomo Santa Maria Matricolare, de gotische kerk Sant’Anastasia en de Romaanse kerk San Zeno Maggiore.
 • Ga naar een avondvoorstelling in de Arena.
 • Op de derde zaterdag van de maand is er een ambacht, antiek en kunstmarkt.
 • Wandel onder de Arco della Costa tussen Piazza delle Erbe en de Piazza delle Signoria. Al ruim duizend jaar hangt daar een walvisrib die volgens de legende alleen naar beneden valt als er een rechtgeschapen mens door de zuilengang loopt.

Video: MontaggiVideo.it

Ci vediamo ancora Verona!

10 reacties op “Verona, de stad van de liefde

 1. Wow, jullie doen deze stad echt recht met deze prachtige foto’s! Kan er naar blijven kijken. Mooi ook hoe jullie verschillende momenten van de dag hebben uitgekozen om te fotograferen. Zo krijg je een heel dynamisch effect. Ik kan nog veel van jullie fotografie talent leren zie ik!

  Maaike – travellousworld.com – London and travel blog

 2. Tinka Pothaar

  Mooi, mooi, mooi…..Dank jullie wel, ik geniet van jullie stukjes en prachtige foto’s; iedere keer weer!

 3. Wat een geweldige foto’s weer ! wij hebben ook genoten van deze prachtige stad en vooral van de Sant Anastasia kerk waren wij erg onder de indruk. Trouwens ook heerlijke wijnen in deze regio.. Bv van Monte Del Fra , een familiebedrijf wat je ook prima kunt bezoeken. Wij kijken weer uit naar jullie volgende avonturen.

 4. Hele mooie foto’s en een goed verhaal! Ik en mijn vrouw willen deze stad ook bezoeken en vroegen ons af wat de beste plek is om te slapen. We gaan met de auto, dus er moet wel parkeergelegenheid zijn. Vervolgens met het OV en te voet door de stad heen banjeren 🙂

  • Grazie mille Bart. Verona is prachtig. Wij hebben altijd de stad bezocht vanuit Peschiera del Garda (Gardameer) waar wij ruim 2 jaar hebben gewoond. Een autorit vanaf het Gardameer naar Verona was voor ons maar een half uurtje rijden. Met de trein slechts 15/20 minuten.
   Verona wordt veel bezocht door toeristen, dus er is een ruime keus aan logeeradressen, alleen hebben wij daar geen gebruik van gemaakt.
   Alvast veel plezier.

 5. Riet Scheepen

  Lang geleden in de arena de opera La Forza del Destina gezien wat een heel aparte ervaring was. Kussentjes huren voor de stenen banken. Tijdens de voorstelling werd door iedereen volop gegeten en gedronken en als de zanger/zangeres na een mooi gezongen aria dood op het toneel viel werd er heel hard geapplaudiseerd en bis, bis geroepen. Net zolang tot de zanger/zangeres opstond, de aria weer zong en weer dood viel! Schitterend! Na de voorstelling nog heel lang op een terrasje genoten van een prachtige avond.

  • Het is inderdaad schitterend om een voorstelling bij te wonen in de Arena. Ook wij hebben volop genoten! Buonagiornata Riet en hartelijk dank voor deze aanvulling!

 6. Ikzelf vond Verona een prachtige stad. Samen bezocht met Bologna en Florence. Wat een schoonheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.