Sardinië

Capo Testa schiereiland van Sardinië

Sardinië
DiscoverCars.com

Sardinië is beroemd om zijn prachtige kustlijn en kristalhelder zeewater. Verscholen achter een dikke mediterrane vegetatie liggen schitterende baaien. De een nog mooier dan de ander. Beroemd is de Costa Smeralda in het noordoostelijk deel van het Italiaanse eiland. Niet veel verder naar het noorden zijn het de eilanden van de Maddalena-archipel die worden opgewarmd door de mediterrane zon. Wij nemen je verder mee naar het noordelijkste puntje van Sardinië, naar Capo Testa, een prachtig schiereiland van de regio Gallura.

Indrukwekkende rotsformaties

Slechts enkele kilometers van het dorp Santa Teresa Gallura ligt Capo Testa waar granieten rotsen bescherming bieden aan betoverende baaien. Kliffen en rotspartijen van deze kaap zijn een voortzetting van het berglandschap van Gallura. Het is moeder natuur die de omgeving tot een klein meesterwerk heeft gebeeldhouwd. Duizenden jaren heeft de wind hier vrij spel gehad en het landschap gepolijst in indrukwekkende rotsformaties. Wij hebben er onze ogen uitgekeken.

Ooit een Romeins mijnstadje

Capo Testa was ooit een mijnstadje gesticht door de Romeinen die hier het graniet gebruikten voor gebouwen in Rome. Helaas zijn er nog maar weinig sporen terug te vinden van deze activiteiten. Tegenwoordig zijn het bezoekers die tussen de rotsblokken genieten van een wandeling en vergezichten over de Straat van Bonifacio. Ruige wandelpaden leiden je langs betoverende zeegezichten en eindeloze natuurlijke schoonheid omringd door glashelder zeewater.

Capo Testa Sardinië

Witte vuurtoren van Capo Testa

Tussen de verzameling van bizarre rotsformaties torent een witte vuurtoren omhoog naar de blauwe hemel. Als wachter langs de kust en als baken voor boten, om veilig door de Straat van Bonifacio te manoeuvreren, is het voor ons een fascinerend monument om vanuit verschillende hoeken op de gevoelige plaat vast te leggen. Samen met de granieten rotsen die in allerlei vormen zijn geërodeerd vormt het een surrealistisch plaatje dat in ons geheugen gegrift staat.

Wandelingen

Goede wandelschoenen zijn aanbevolen en fanatiekelingen klimmen naar het hoogste punt dat ooit als natuurlijke uitkijktoren diende. We wandelen, klauteren en zoeken onze weg tussen de majestueuze rotsblokken. We worden omringd door de zoete geur van de vegetatie, grotendeels mediterrane maquis dat voortdurend aan de wind is blootgesteld. Met zicht op Corsica en La Maddalena hoor je meedogenloos de zee beneden tegen de kliffen aanbeuken. Bijzonder is de Valle di Luna, een voormalig hippieparadijs. Het is even zoeken, maar absoluut de moeite waard.

Zandstrandjes

We laten het profiel van de historische vuurtoren, die sinds 1845 het schiereiland kenmerkt, achter ons en zoeken een van de vele zandstrandjes op. Vanaf een badlaken laten we de schoonheid van Cala Spinosa op ons inwerken. Dit verborgen paradijs is ideaal om te onthaasten. Via een steil pad naar beneden word je beloond op een prachtig zandstrand omringd door graniet. Andere stranden zijn makkelijker bereikbaar en liggen nagenoeg langs de kustweg. De meeste baaien zijn rustig en worden niet druk bezocht. Tip: zelf eten en water meenemen.

Ondanks dat het schiereiland niet zo groot is, is het absoluut de moeite waard om een dag op Capo Testa door te brengen. Het is een ideale locatie voor diegene die een avontuurlijke wandeling wil combineren met zonovergoten strandjes weg van alle drukte.

Huurauto

Een huurauto nodig op Sardinië? Zoek, vergelijk en bespaar tot wel 70% via Discovercars.com.

Hotels bij Capo Testa

 

4 reacties op “Capo Testa schiereiland van Sardinië

  1. F.J.M. Schmitz

    Prachtige foto’s! Dank voor al dit moois!

  2. Nav bovenstaande info zijn wij hier toch ook een dagje naar toe gegaan. Wel belangrijk om hier vroeg naartoe te rijden ivm parkeerproblemen. Veel Italianen gaan hier naar de twee strandjes die langs ‘de brug’ liggen. Was prachtig hier te wandelen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.